Αρχική Μόδα & Ένδυση Γεωμετρικά κοσμήματα από την Vanessa Gade.

Γεωμετρικά κοσμήματα από την Vanessa Gade.

by Andreas Rekopoulos
Sculptural Kinetic Jewelry by Vanessa Gade

Τα γεωμετρικά κοσμήματα της βασισμένης στο Σαν Φρανσίσκο σχεδιάστριας Vanessa Gade είναι μικρά γραμμικά έργα τέχνης στα οποία ο κόσμος του design συναντά αυτόν της μόδας. Τολμηρά και αφαιρετικά τα σχέδια της Vanessa Gade είναι ένας ύμνος στο “less is more” και διακρίνονται για τις καθαρές γραμμές και τα απόλυτα γεωμετρικά τους σχήματα.

Η ίδια συνδέει τη δουλειά της με την αισθητική του Ιαπωνικού και του Σκανδιναβικού design. Η αρχιτεκτονική της Art Deco, οι σχηματισμοί των λουλουδιών, οι κρεμαστές γέφυρες ακόμη και τα καλώδια του ρεύματος αποτελούν ερεθίσματα για την έμπνευση της Gade. Τα πάντα μεταφράζονται σε γραμμή, σχήμα, σύνθεση και περνούν στο μέταλλο για να δημιουργήσουν ένα μίνιμαλ κόσμημα με μοναδικό design, υψηλή ποιότητα κατασκευής και ιδιαίτερη αισθητική.

Η ίδια ομολογεί ότι απολαμβάνει ιδιαίτερα τη δημιουργία τέλεια ισορροπημένων γεωμετρικών δομών που διατηρούν μέσα τους ακόμη το στοιχείο της κίνησης. Κάθε κόσμημα της Vanessa Gade αιωρείται αναζητώντας την στιγμιαία ισορροπία της ακινησίας. Η απλότητα των σχεδίων και η λιτότητα των μέσων κάνουν τα κοσμήματα αυτά ένα καθημερινό και ευκολοφόρετο αξεσουάρ και ταυτόχρονα ένα μοναδικό στολίδι για μια ξεχωριστή εμφάνιση.

Η Vanessa Gade σπούδασε ιστορία και φωτογραφία και το 2006 αποφάσισε να παρακολουθήσει πρόγραμμα κατασκευής κοσμημάτων Revere Academy of Jewelry Arts. Κοσμήματά της συναντάμε σε καταστήματα, γκαλερί και μουσεία σε όλο τον κόσμο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.