Αρχική Τέχνη Γεωμετρικά χρώματα: New Floats του Christian Haub.

Γεωμετρικά χρώματα: New Floats του Christian Haub.

by Andreas Rekopoulos
New Floats by Christian Haub Art Installation

Η δουλειά του Christian Haub χαρακτηρίζεται από μία σύνθεση γεωμετρικών πλεγμάτων σε χρωματικούς συνδυασμούς που ενθουσιάζουν. Ο αναγνωρισμένος σύγχρονος Γερμανός καλλιτέχνης, παρουσίασε νωρίτερα μέσα στη χρονιά τη συλλογή New Floats, η οποία αποτελεί συνέχεια παλαιότερης δουλειάς του. Η συλλογή New Floats είναι μία ποικιλία πινάκων κατασκευασμένων από πλεξιγκλάς σε διάφορες αποχρώσεις που μοιάζουν να αιωρούνται στο χώρο.

Τα κομμάτια της συλλογής New Floats του Christian Haub διαθέτουν τόσο την ελαφρότητα ενός ουράνιου τόξου όσο και μια συνθετική εμμονή που χαρακτηρίζει τους πίνακες του Mondrian. Η διαφάνεια κάθε επιφάνειας που συνθέτει ένα έργο “Float” παίζει με το φως και με τη σχέση στο χώρο. Στην ουσία τα έργα “Floats” είναι τρισδιάστατοι πίνακες φωτός.

Ο Christian Haub χρησιμοποίησε επιφάνειες από διαφανές ακρυλικό υλικό και τις συνδύασε με χρωματιστές λωρίδες ακρυλικού που διαχέουν το φως. Κάθε σύνθεση μοιάζει να αιωρείται πάνω στην επιφάνεια στην οποία είναι αναρτημένη αναδεικνύοντας τις τρεις της διαστάσεις και δημιουργώντας έντονες εντυπώσεις.

Ο καλλιτέχνης ξεκίνησε να δουλεύει πάνω στα “Floats” από το 1990 και από τότε εμπλουτίζει τη συλλογή του με νέες “αιωρούμενες” δημιουργίες. Στις ανανεωμένες εκδοχές τους ο Christian Haub δημιουργεί γλυπτικού πίνακες από ακρυλικό γυαλί (Poly-methyl methacrylate) με διακύμανση στους χρωματικούς τόνους και στην πυκνότητα των επιφανειών μεταξύ τους. Το αποτέλεσμα καθορίζει η δυναμική εντύπωση που δημιουργείται όταν το φως περάσει μέσα από τις επιφάνειες. Έτσι η εμπειρία του θεατή αποκτά μια εξαιρετικά δυναμική διάσταση, καθώς με την κίνηση του ίδιου στο χώρο, αλλά και με την κίνηση του φωτός (φυσικού) οι πίνακες μοιάζουν να μεταβάλλονται συνεχώς σε ένα αδιάκοπο οπτικό παιχνίδι.

Το αποτέλεσμα είναι μία συλλογή από καλλιτεχνικά τοπία που ανήκουν στο πλαίσιο της Pop Art και του μινιμαλισμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.