Αρχική Τεχνολογία Garmin HUD, δορυφορική πλοήγηση σε στυλ μαχητικού αεροσκάφους.

Garmin HUD, δορυφορική πλοήγηση σε στυλ μαχητικού αεροσκάφους.

by Andreas Rekopoulos
Garmin Head-Up Display Sat Nav

Χάρη στην Garmin μπορείτε με μόλις 130$ να δώσετε στο αυτοκίνητο σας στυλ μαχητικού αεροσκάφους και παράλληλα να φτάσετε στον προορισμό σας με την μέγιστη ασφάλεια.

Τα αρχικά HUD υποδηλώνουν τον όρο “Head Up Display” την τεχνολογία που χρησιμοποιείται στα μαχητικά αεροπλάνα ώστε οι πληροφορίες να προβάλλονται απευθείας επάνω σε διάφανο τζάμι. Μια τεχνολογία που επιτρέπει όλες οι πληροφορίες που χρειάζεται ο πιλότος να προβάλλονται στο βέλτιστο εργονομικά σημείο χωρίς να περιορίζουν την ορατότητα του. Την ίδια τεχνολογία χρησιμοποιεί και Garmin HUD ώστε να προβάλει τις οδηγίες πλοήγησης απευθείας στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου σας. Καθώς τα κινητά τηλέφωνα έχουν πλέον αναλάβει τον ρόλο του GPS δεν υπήρχε νόημα η συσκευή να λειτουργεί ως GPS. Το Garmin HUD συνδέεται μέσω Bluetooth με το smartphone σας, είτε πρόκειται για iPhone, είτε για android είτε για Windows 8 και προβάλει τις πληροφορίες πλοήγησης που χρειάζεστε.

Ουσιαστικά το Garmin HUD δεν είναι μια αυτόνομη συσκευή GPS, αλλά μια διάφανη οθόνη προβολής που συνεργάζεται με το κινητό σας τηλέφωνο. Η συσκευή είναι συμβατή με δύο από τα δημοφιλέστερα προγράμματα δορυφορικής πλοήγησης, το StreetPilot και το Navigon. Για να λειτουργήσει σωστά το Garmin HUD πρέπει πρώτα να κολλήσετε στο παρμπρίζ σας ένα διαφανές αυτοκόλλητο που εξυπηρετεί ως οθόνη προβολής. Η συσκευή φορτίζει με ρεύμα 12V από το βύσμα αναπτήρα του αυτοκινήτου και διαθέτει επίσης μια ελεύθερη θύρα φόρτισης USB ώστε να φορτίζεται ταυτόχρονα και το κινητό σας τηλέφωνο.

Μια ακόμη χρήσιμη λειτουργία είναι αυτόματη αυξομείωση φωτεινότητας. Το Garmin HUD προσαρμόζει αυτόματα την φωτεινότητα του ανάλογα με τον περιβάλλοντα φωτισμό. Έτσι είναι ορατό καθαρά ακόμη και με έντονη ηλιοφάνεια, χωρίς όμως να είναι ενοχλητικά λαμπερό όταν ο ήλιος πέσει.

Σύμφωνα με την Garmin το HUD είναι ο ασφαλέστερος τρόπος προβολής πληροφοριών πλοήγησης. Και βοηθάει στην οδική ασφάλεια δείχνοντας της πληροφορίες πλοήγησης ακριβώς στο οπτικό πεδίο του οδηγού. Ενδιαφέρον έχει ότι ακόμη και σε μέρη όπου οι βάσεις κινητών τηλεφώνων στο παρμπρίζ είναι παράνομες για λόγους ασφαλείας (όπως πχ. στην Καλιφόρνια) το Garmin HUD θεωρείτε ασφαλές και η χρήση του επιτρέπεται.

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συσκευή που συνδυάζει οδική ασφάλεια με ξεχωριστό φουτουριστικό design.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.