Αρχική Τέχνη Φωτογραφικά πορτραίτα έργα τέχνης από τον Antonio Mora.

Φωτογραφικά πορτραίτα έργα τέχνης από τον Antonio Mora.

by Andreas Rekopoulos
Antonio Mora Digital Art Portrait

Ο Ισπανός καλλιτέχνης Antonio Mora δημιουργεί φωτογραφικά πορτραίτα έργα τέχνης, συνθέτοντας με ψηφιακή επεξεργασία πρόσωπα και τοπία.

Η δουλειά του καλλιτέχνη φέρει τον τίτλο Dream Portraits “ονειρικά πορτρέτα” ένας ταιριαστός τίτλος για μια σειρά έργων τέχνης που ουσιαστικά μεταμορφώνει απλά φωτογραφικά πορτραίτα σε ονειρικά τοπία γεμάτα συναίσθημα. Ο Mora χρησιμοποιεί ψηφιακή επεξεργασία ώστε να συνενώσει τα πρόσωπα με τα τοπία, με τέτοιο τρόπο που η γραμμές και η γεωμετρίας να δέσουν σε ένα ενιαίο σύνολο.

Έτσι τα μάτια μετατρέπονται σε αψίδες, σα μαλλιά σε σύννεφα και τα μέτωπα σε κτίρια. Πρόσωπα δημιουργούνται μέσα από κλαδιά δέντρων, και εκφράσεις γίνονται ένα με το νερό ή τον ουρανό. Όλο το έργο του Antonio Mora έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον, αλλά φυσικά για ως φίλοι του γραμμικού σχεδίου και της αρχιτεκτονικής αγαπάμε λίγο περισσότερο τα θέματα που δένουν πρόσωπα με κτίρια, αφαιρετικά σχήματα και υλικά.

Ο Antonio Mora έχει εργαστεί στο παρελθόν για πολλά χρόνια ως σχεδιαστής και καλλιτεχνικός διευθυντής στον χώρο του Marketing και της διαφήμισης. Μετά από μια μακροχρόνια επαγγελματική πορεία κατέληξε στην πραγματική του κλίση, την μοντέρνα τέχνη.

Τα δημιουργήματα του στοχεύουν στην δημιουργία εικόνων που δημιουργούν μια αίσθηση αισθησιασμού και μυστηρίου. Όπως δηλώνει και ο ίδιος: “Δημιουργώ εικόνες που ανοίγουν μια σχισμή στην ατομική και συλλογική μας μνήμη, επιτρέποντας μας, έστω και για μια στιγμή να δούμε τον εαυτό μας στο βάθος ενός ονείρου”.

Απολαύστε παρακάτω μερικές από τις καλύτερες δουλειές του ταλαντούχου Ισπανού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.