Αρχική Τέχνη Φωτογραφικά Πορτρέτα του Alexander Khokhlov.

Φωτογραφικά Πορτρέτα του Alexander Khokhlov.

by Anna Karataglidou
Weird Beauty by Alexander Khokhlov

Ο Alexander Khokhlov είναι ένας Ρώσος φωτογράφος με αγάπη και ιδιαίτερη αδυναμία στα φωτογραφικά πορτραίτα. Με επίκεντρο το ανθρώπινο πρόσωπο και τα χαρακτηριστικά του, ο Khokhlov μας προσφέρει μία σειρά από πορτρέτα με έντονο γραφιστικό χαρακτήρα που μοιάζουν αψεγάδιαστα. Το όνομα της συλλογής είναι “Weird Beauty”, και εκφράζει την παράξενη ομορφιά που έχουν τα φωτογραφικά του πορτρέτα όταν συνδυάζονται με την τέχνη της ζωγραφικής σώματος (body painting).

Με άσπρες και μαύρες μορφές, ο φωτογράφος παίζει με τις έντονες αντιθέσεις μεταξύ σκιάς και φωτός σε ασπρόμαυρες φωτογραφικές συνθέσεις. Φαίνεται να προκαλεί τις εντυπώσεις τονίζοντας τις επίκτητες, ζωγραφισμένες και συνεπώς ψεύτικες σκιές πάνω στα πρόσωπα και να τις αντιπαραβάλλει με τις φυσικές φωτοσκιάσεις με τις οποίες συνήθως φλερτάρει η ασπρόμαυρη φωτογραφία πορτρέτου.

Γεννημένος μόλις το 1982, ο Alexander Khokhlov άρχισε να εκδηλώνει ενδιαφέρον για την τέχνη της φωτογραφίας το 2007 το οποίο εξέλιξε με αντίστοιχες σπουδές στο αντικείμενο. Σύντομα ανέπτυξε έντονο ενδιαφέρον για τη φωτογραφία μόδας και ομορφιάς, στην οποία καλείται να απεικονίσει ανθρώπους. Η επαφή με αυτούς είναι που τον έκαναν να αγαπήσει το επάγγελμα του και να αποκτήσει διεθνή αναγνώριση μέσω πολλαπλών δημοσιεύσεων σε μερικά από τα πιο δημοφιλή έντυπα, όπως η Daily Mail, The telegraph (UK), Τhe Huffington Post (Canada) αλλά και πολλά έντυπα εξειδικευμένα στον τομέα του. Προς το παρόν έχει εκθέσει τη δουλειά του μόνο στη Μόσχα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.