Αρχική Τέχνη Οι “αιωρούμενες” φωτογραφίες του Louis Lander Deacon.

Οι “αιωρούμενες” φωτογραφίες του Louis Lander Deacon.

by Andreas Rekopoulos
Louis Lander Deacon Photography

Παρά το νεαρό της ηλικίας του (19 χρονών) ο βασισμένος στο Λονδίνο φωτογράφος Louis Lander Deacon έχει ήδη δημιουργήσει ένα portfolio από εξαιρετικές δουλειές. Αγαπημένη μας σειρά φωτογραφιών η «αιθέρια» συλλογή Dreamer.

Η σειρά  Dreamer απεικονίζει ανθρώπους να αιωρούνται στον αέρα, σε μυστηριώδη τοπία, στημένα έτσι ώστε να θυμίζουν όνειρα, χαλάρωση, νιρβάνα. Σύμφωνα με τον καλλιτέχνη πηγή έμπνευσης αποτέλεσε το γεγονός ότι η αιώρηση είναι ένα από τα διαχρονικά όνειρα του ανθρώπου. Έτσι δημιούργησε μια σειρά φωτογραφιών που όταν τις βλέπει ο θεατής σχηματίζει την αίσθηση ότι το όνειρο της αιώρησης είναι μια εφικτή πραγματικότητα.

Κατ αναλογία η δουλειά του Louis Lander Deacon μας θυμίζει έντονα τις φωτογραφίες της Natsumi Hayashi όμως παρότι αμφότερα τα εγχειρήματα βασίζονται στην ιδέα της αιώρησης η προσέγγιση του Deacon είναι τελείως διαφορετική. Η Hayashi εμφανίζει την αιώρηση ως κάτι απλό συνηθισμένο που απλά συμβαίνει, ενώ ο Deacon ενσωματώνει μέσα στην δουλειά του και λίγη μαγεία. Κάθε προσέγγιση έχει την δική της μοναδική γοητεία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.