Αρχική Τέχνη Φωτογραφίες φαναριών στην ομίχλη από τον Lucas Zimmermann.

Φωτογραφίες φαναριών στην ομίχλη από τον Lucas Zimmermann.

by Andreas Rekopoulos
Misty Traffic Lights Photography by Lucas Zimmermann

Ο Γερμανός φωτογράφος Lucas Zimmermann εκπλήσσει το κοινό παρουσιάζοντας μοναδικές φωτογραφίες φαναριών κυκλοφορίας στην ομίχλη.

Όλα ξεκίνησαν, όταν ένα βράδυ ο νεαρός φωτογράφος οδηγούσε μόνος μέσα σε πυκνή ομίχλη κάπου κοντά στην Βαϊμάρη της Γερμανίας. Ήρθε αντιμέτωπος με ένα μοναδικό θέαμα και αποφάσισε να απαθανατίσει την όψη των φαναριών και τη διάχυση του φωτός μέσα στην ομίχλη. Κατάφερε με αυτόν τον τρόπο να δημιουργήσει πραγματικά πρωτότυπες και εντυπωσιακές εικόνες μέσα από ένα τόσο συνηθισμένο θέμα.

Στην ουσία ο Zimmermann τοποθέτησε τη μηχανή του σε ένα σταθερό σημείο ίσως και σε τρίποδο και τράβηξε τα φανάρια χρησιμοποιώντας πολύ αργή ταχύτητα. Ο μεγάλος χρόνος έκθεσης στο νυχτερινό φως σε συνδυασμό με το κατάλληλο διάφραγμα επέτρεψε στον φωτογράφο να αποτυπώσει ταυτόχρονα και την νυχτερινή ατμόσφαιρα, αλλά και τα έντονα χρώματα όπως μάλιστα αυτά θολώνουν μέσα στην ομίχλη.

Το δύσκολο δεν ήταν να απαθανατίσει τις στιγμές μέσα σε 5 έως 30 δευτερόλεπτα, αλλά και να περιμένει την κατάλληλη στιγμή, καθώς ένα διερχόμενο αυτοκίνητο θα κατέστρεφε το όλο εγχείρημα. Τόσο η ταχύτητα ενός αυτοκινήτου όσο και τα φώτα του μέσα στο σκοτάδι της νύχτας θα διέλυαν την απόσκοσμη ατμόσφαιρα που κατάφερε να αποδώσει με τις φωτογραφίες του ο Lucas Zimmermann.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.