Αρχική Σπίτι & Design Φωτιστικό οροφής Pil από τον Tim Wigmore.

Φωτιστικό οροφής Pil από τον Tim Wigmore.

by Andreas Rekopoulos
Pil Hanging Lamp by Tim Wigmore

Το φωτιστικό οροφής Pil σχεδιάστηκε από τον Νεοζηλανδό σχεδιαστή Tim Wigmore για να ταιριάζει σε κάθε χώρο.

Χάρη στην λιτή του φόρμα που παραπέμπει σε χάπι, το φωτιστικό Pil μπορεί να φωτίσει και να διακοσμήσει κάθε χώρο, από το υπνοδωμάτιο και το μπάνιο, μέχρι το χολ και το σαλόνι.

Το Pil κατασκευάζεται από ξύλο και φυσητό γυαλί. Τα κομμάτια του ξύλου που χρησιμοποιούνται προέρχονται από τα δάση της βόρειας Νέας Ζηλανδίας, ενώ το γυαλί επεξεργάζεται με τις παραδοσιακές τεχνικές της υαλουργίας. Στο απέριττο αυτό φωτιστικό, ο Tim Wigmore συνδυάζει τις πατροπαράδοτες τεχνικές με την σύγχρονη τεχνολογία, καθώς το Pil χρησιμοποιεί για τον φωτισμό του χώρου την προηγμένη τεχνολογία LED.

Το στοιχείο που καθοδήγησε τον Tim Wigmore από την σχεδίαση μέχρι την κατασκευή αυτού του πρωτότυπου φωτιστικού, δεν είναι άλλο από την απλότητα. Το φωτιστικό οροφής Pil παράγεται σε δύο διαφορετικές διαστάσεις και συνδυάζει ξύλο οξιάς και γυαλί σε δύο διαφορετικές παραλλαγές. Σκούρο και ανοιχτό ξύλo, διαφανές και ματ γυαλί, σε συνδυασμούς της επιλογής σας, θα δημιουργήσουν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα στους αγαπημένους σας χώρους.

Ο Tim Wigmore ζει και εργάζεται στο Wellington της Νέας Ζηλανδίας. «Προσπαθώ να συνδέσω τους ανθρώπους με τα πράγματά τους – να σχεδιάζω αντικείμενα τα οποία οι άνθρωποι θα απολαμβάνουν νοητικά, πνευματικά, αλλά και ως φυσικές παρουσίες».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.