Αρχική Σπίτι & Design Φωτιστικό Οροφής Orbital από τους Viable London.

Φωτιστικό Οροφής Orbital από τους Viable London.

by Anna Karataglidou
Orbital Lamp by Viable london for Decode

Το φωτιστικό οροφής Orbital βασίζεται σε ένα πρόβλημα που προέκυψε από την πρώτη χρήση του λαμπτήρα σαν πηγής φωτός. Το πρόβλημα είναι βεβαίως ο τρόπος να “μαλακώσει” η έντονη λάμψη και να βελτιωθεί ο τρόπος διάχυσης του φωτός.

Παραδοσιακά το πρόβλημα αυτό αντιμετωπίζεται με δύο τρόπους. Ο πρώτος είναι η επικάλυψη του ίδιου του λαμπτήρα με κάποιο διαυγές υλικό και ο δεύτερος είναι να αναγκάσει κανείς το φως να ανακλαστεί και να φιλτραριστεί μέσα κάποιο καπέλο φωτιστικού που θα την κρύβει.

Το φωτιστικό οροφής Orbital χρησιμοποιεί αλλεπάλληλα στρώματα από φυσητό γυαλί και έτσι το φως του λαμπτήρα φιλτράρεται διαδοχικά. Παράλληλα ο ίδιος ο λαμπτήρας παραμένει ορατός. Το φως κατορθώνει αφού ανακλαστεί εσωτερικά και φιλτραριστεί, να μαλακώσει πριν διαχυθεί στο χώρο.

Το φωτιστικό οροφής Orbital κατασκευάζεται από φυσητό γυαλί σε ελαφριά απόχρωση του γκρίζου και ροζέτα ταβανιού από μέταλλο.

Οι σχεδιαστές του είναι οι Viable London με βάση το Λονδίνο και το σχεδίασαν για την εταιρεία Decode. Οι Viable London είναι οι Magnus Long, Charles Trevelyan και Gala Wight οι οποίοι συνεργάζονται από το 2005. Είναι ιδιαίτερα γνωστοί για την δημιουργικότητα, την ευφυΐα και την πρωτοτυπία των δημιουργιών τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.