Αρχική Σπίτι & Design Φωτιστικό Οροφής Gather από τον Oki Sato της Nendo για την Κ%.

Φωτιστικό Οροφής Gather από τον Oki Sato της Nendo για την Κ%.

by Andreas Rekopoulos

Το Gather είναι ένα εκπληκτικό μίνιμαλ κυβιστικό φωτιστικό οροφής που σχεδίασε ο Ιάπωνας σχεδιαστής Oki Sato για την νεοσύστατη εταιρία επίπλων design K%.

Γνωστός για το ιδιόμορφο άκρως αφαιρετικό και γραμμικό στυλ σχεδιασμού του ο Oki Sato είναι μια ιδιαίτερα αναγνωρίσιμη μορφή του σύγχρονου design και το δημιουργικό μυαλό πίσω από το διάσημο Studio Nendo. To φωτιστικό Gather είναι μέρος της συλλογής “black&black” με την οποία κάνει το ντεμπούτο της η νεοεμφανιζόμενη εταιρία K%. Αποτελείται από τρεις κυβικές μαύρες φόρμες ενωμένες μεταξύ τους οι οποίες κρέμονται από την οροφή με ένα μαύρο καλώδιο. Το εσωτερικό μέρος του φωτιστικού είναι λευκό και δημιουργεί υπέροχη αντίθεση με το γεωμετρικό και καθαρό μαύρο.

Το υπέροχα γεωμετρικό design του φωτιστικού Gather συνδυάζει την αισθητική γλώσσα assemblage σε έναν ενιαίο όγκο. Η ασύμμετρη διάταξη του συνόλου δίνει στο φωτιστικό οροφής Gather διαφορετικές όψεις από κάθε γωνία θέασης, δημιουργώντας την αίσθηση ότι το φωτιστικό αλλάζει μορφή. Επιπλέον, η λιτή του δομή επιτρέπει την χρησιμοποίηση πολλών φωτιστικών Gather σε έναν χώρο σε γραμμική ή τυχαία διάταξη και την σύνθεση μίας αμιγώς εικαστικής παρουσίασής τους.

Η μορφολογία του φωτιστικού σε συνδυασμό με την δυνατότητα της περιμετρικής θέασης παραπέμπουν στις αρχές του Κυβισμού και στην πρακτική εφαρμογή τους στον κόσμο των τριών διατάσεων. Καθαρή γεωμετρία και λιτότητα των μέσων συνθέτουν ένα φωτιστικό οροφής ωδή στο μαύρο, τον μινιμαλισμό και το Ιαπωνικό design.

Ο Oki Sato είναι ένας πολυβραβευμένος Ιάπωνας αρχιτέκτονας και designer που γεννήθηκε στον Καναδά. Το 2002, αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του, ίδρυσε την Nendo με έδρα στο Τόκιο και έκτοτε αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του Ιαπωνικού design. Η K% είναι η εταιρία που ιδρύθηκε το 2011 από την Nendo και το K Projects της Σιγκαπούρης. Εδρεύει στο Μιλάνο και με προτάσεις όπως το φωτιστικό οροφής Gather κάνει δυναμική είσοδο στον χώρο του design.

Η K% είναι μια νέα εταιρία που παράγει έπιπλα design, φωτιστικά, και άλλα εξεζητημένα διακοσμητικά είδη. Η σύσταση της K% προέκυψε από σύμπραξη της Nendo με της βασισμένη στην Σιγκαπούρη K Projects. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της K%: «Η συλλογή black&black είναι μία εξερεύνηση των βασικών στοιχείων κάθε αντικειμένου. Ισορροπεί ανάμεσα στην δομή και τη λειτουργία χωρίς περιττή διάσπαση από νέα υλικά, τεχνικές και χρώματα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.