Αρχική Σπίτι & Design Φωτιστικό LED Full Moon από τον Cédric Ragot για τη Roche Bobois.

Φωτιστικό LED Full Moon από τον Cédric Ragot για τη Roche Bobois.

by Anna Karataglidou
Full Moon Lamp by Roche Bobois

Ο γνωστός για τα αντικείμενα αψεγάδιαστου design οίκος Roche Bobois στα πλαίσια της συνεργασίας του με τον σχεδιαστή Cedric Ragot δημιούργησε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα φωτιστικά LED που έχουμε δει, το Full Moon. Η σειρά περιλαμβάνει το επιτραπέζιο φωτιστικό LED Full Moon καθώς και δύο φωτιστικά δαπέδου σε δύο διαφορετικά ύψη: το Full Moon reading lamp (φως ανάγνωσης) και το επιδαπέδιο Full Moon floor στο επιβλητικό ύψος των 206 εκατοστών!

Παρόλο το ύψος της ακόμη και η μεγάλη εκδοχή του φωτιστικού LED Full Moon δεν βαραίνει αισθητικά το βλέμμα και ούτε επιβάλλεται στο χώρο. Οι γραμμές του είναι λιτά γραφικές και απέριττες στο χώρο με μοναδικό έντονο στοιχείο το έντονο τους χρώμα, κόκκινο ή μαύρο. Το φωτιστικό LED Full Moon είναι απογυμνωμένο από διακοσμητικά στοιχεία και κάθε τμήμα του φανερώνει και τη λειτουργία του με σαφήνεια.Ο σκελετός του φωτιστικού LED Full Moon είναι από μέταλλο με γυαλιστερό φινίρισμα και κύριο χαρακτηριστικό του είναι ο λευκός δίσκος στην κορυφή που λειτουργεί σαν φίλτρο διάχυσης. Διαθέτει ένα μικρό προβολέα με LED ο οποίος εστιάζει το φως στο δίσκο. Ο δίσκος έπειτα φιλτράρει το φως και το διαχέει ομοιόμορφα στο χώρο.

Με μορφή που παραπέμπει σε προβολείς ενός σύγχρονου φωτογραφικού στούντιο και έντονα στοιχεία βιομηχανικής αισθητικής το φωτιστικό LED Full Moon πολύ εύστοχα τοποθετήθηκε στην σειρά “les contemporains”, δηλαδή “τα σύγχρονα” στον κατάλογο της εταιρείας Roche Bobois για την άνοιξη/καλοκαίρι του 2013. Είναι πραγματικά μία μίνιμαλ πρόταση με έντονο στοιχείο βιομηχανικής αισθητικής που ξεχωρίζει.

Όσο για το σχεδιαστή του φωτιστικού LED Full Moon Cédric Ragot εκτός από την Roche Bobois έχει δημιουργήσει στο παρελθόν πολλά εμβληματικά σχέδια για εταιρίες όπως οι Paco Rabanne Parfums, Cappellini, Rosenthal, Veuve Clicquot, Panasonic, Alcatel, Swarovski, Schott, Krups, LaCie, Azzaro, Haagen-Dazs και πολλές άλλες. Μάλιστα πολλές από τις δημιουργίες του έχουν κατά καιρούς βραβευτεί με πολλά από τα πιο σημαντικά βραβεία design παγκοσμίως.

Ο πολυμορφικός αυτός σχεδιαστής με τις δημιουργίες του καλλιεργεί μία συνεχή αλληλεπιδραστική προσέγγιση μεταξύ βιομηχανικού σχεδιασμού και δημιουργικότητας. Το όραμα του αυτό αποτυπώνεται σε πολλά διαφορετικά αντικείμενα, που ανεξάρτητα από το είδος τους δείχνουν το ενδιαφέρον του δημιουργού τους για καθαρή ανάγνωση κάθε αντικείμενου μέσα από πρωτοπόρα σκέψη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.