Αρχική Σπίτι & Design Φωτιστικό Γραφείου και Δαπέδου MANTIS από τους Böttcher+Henssler.

Φωτιστικό Γραφείου και Δαπέδου MANTIS από τους Böttcher+Henssler.

by Andreas Rekopoulos
MANTIS Lamp by Böttcher+Henssler

Το MANTIS είναι ένα ιδιαίτερα κομψό φωτιστικό που παρότι έχει εντελώς αφαιρετική και μινιμαλιστική αισθητική, διατηρεί ταυτόχρονα και έναν «ζεστό» χαρακτήρα.

Ένας αλουμινένιος σωλήνας αποτελεί το κυρίως σώμα του φωτιστικού, ο οποίος στηρίζεται σε μια λεπτεπίλεπτη ξύλινη βάση. Η ανάλαφρη φόρμα σε συνδυασμό με την ζεστασιά του ξύλου ισορροπούν το αυστηρό αφαιρετικό στυλ και το αποτέλεσμα είναι ένα αντικείμενο που διαθέτει καθαρό, αλλά όχι αποστηρμένο design. Το MANTIS σχεδιάστηκε από το Βερολινέζικο design studio Böttcher+Henssler για την Σλοβένικη εταιρία Vertigo Bird το 2010 και τιμήθηκε με την σημαντική διάκριση “red dot design award” το 2012.

Ο σχεδιασμός του MANTIS βασίζεται σε βασικές αρχές μηχανικής, ο αλουμινένιος σωλήνας σφηνώνει στην  ξύλινη βάση του αποκλειστικά από το βάρος της κατασκευής και έτσι με μι απλή κίνηση ρυθμίζεται εύκολα το ύψος του φωτιστικού. Οι λαμπτήρες που χρησιμοποιούνται είναι τύπου LED, έτσι διασφαλίζεται και η χαμηλή κατανάλωση ρεύματος, αλλά και η μεγάλη διάρκεια ζωής τους. Η επιλογή αυτή σε συνδυασμό με τα οικολογικά και εύκολα ανακυκλώσιμα υλικά κατασκευής, καθιστούν το φωτιστικό MANTIS ένα αντικείμενο με σεβασμό προς το περιβάλλον.

Το MANTIS διατίθεται σε δύο εκδόσεις είτε ως φωτιστικό γραφείου, είτε ως φωτιστικό δαπέδου, σε αμφότερες τις εκδοχές του εικονικό του design ξεχωρίζει με την πρώτη ματιά. Πρόκειται για ένα αν μη τι άλλο διαχρονικό κομμάτι που θα αποτελέσει μια ξεχωριστή πινελιά σε οποιοδήποτε μοντέρνο χώρο, είτε οικιστικό είτε επαγγελματικό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.