Αρχική Σπίτι & Design Φωτιστική Εγκατάσταση “Suspended Figure” του Ayako Maruta.

Φωτιστική Εγκατάσταση “Suspended Figure” του Ayako Maruta.

by Anna Karataglidou
Diesel Denim Gallery Ayako Maruta

Ο Ιάπωνας αρχιτέκτονας Ayako Maruta ανέλαβε να διακοσμήσει με έναν εξαιρετικά ιδιαίτερο και καλαίσθητο τρόπο το κατάστημα Diesel Denim Gallery της γνωστής εταιρείας ρούχων στην περιοχή Aoyama. Το συγκεκριμένο κατάστημα είναι στην ουσία μία γκαλερί στην οποία τα ρούχα της εταιρείας εκτίθενται σαν έργα τέχνης. Υπάρχουν δύο γνωστά Diesel Denim Galleries: ένα στη Νέα Υόρκη και το συγκεκριμένο στο Τόκυο. Η φωτιστική εγκατάσταση “Suspended Figure” του Ayako Maruta εκτέθηκε στο κοινό από αρχές του 2008 μέχρι τις 17 Αυγούστου του ίδιου έτους.

Η φωτιστική εγκατάσταση του Ayako Maruta ονομάζεται Suspended Figure, δηλαδή “Κρεμαστή Μορφή” και μιμείται την τυπικά αρχιτεκτονική με αψίδες και κολώνες, μόνο που αυτή τη φορά τα αρχιτεκτονικά στοιχεία αντικαθίστανται από καλώδια και λάμπες. Έτσι τα συνήθως στατικά στοιχεία ανεξαρτητοποιούνται από τη βαρύτητα και δεν στηρίζουν ή στηρίζονται, οπότε δεν μπορούν και να γκρεμιστούν.

Τα καλώδια και τα συγκεκριμένα καπέλα φωτιστικών θυμίζουν τις κλασικές βοηθητικές λάμπες των εργοταξίων. Οι λάμπες πλέον ενισχύουν το σχήμα μια τυπικής αρχιτεκτονικής μορφής η οποία πλέον αποτελεί αρχετυπική εικόνα για όλους. Η επιλογή των υλικών έγινε με έμπνευση το ίδιο το ύφασμα των τζην, το denim, το οποίο αν και θεωρείται ευτελές, μπορεί να δώσει ένα εντυπωσιακό και πολυτελές αποτέλεσμα.

Ο Ayako Maruta είναι αρχιτέκτονας απόφοιτος του Πανεπιστημίου Tohoku με μεταπτυχιακό στις τέχνες και τη μουσική. Συνεργάστηκε στο γνωστό αρχιτεκτονικό γραφείο της Ιαπωνίας Jun Aoki & Associates και ίδρυσε το δικό του προσωπικό στούντιο Office Ayako Maruta το 2006.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.