Αρχική Αρχιτεκτονική Φωτιστική εγκατάσταση Flux Cocoon στην Λωζάννη από τους Allegory.

Φωτιστική εγκατάσταση Flux Cocoon στην Λωζάννη από τους Allegory.

by Andreas Rekopoulos
Flux Cocoon in Lausanne Switzerland by Allegory

Το Flux Cocoon σχεδιάστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο Allegory για το φεστιβάλ Lausanne Lumieres στην Λωζάννη της Ελβετίας είναι μια εικαστική φωτιστική εγκατάσταση που προβάλει το φως και την τέχνη ως δυναμικό στοιχείο της Ευρωπαϊκής μεγαλούπολης.

Πρόκειται για το πρότζεκτ που κέρδισε των διαγωνισμό Lausanne Lumieres και υλοποιήθηκε με την βοήθεια εύκαμπτων σωλήνων LED στηριγμένων σε ένα πλαίσιο από ξύλο και μέταλλο. Η δυναμική και άκρως φουτουριστική εικαστική εγκατάσταση αναπτύσσεται  γύρω από μια γέφυρα, μια υπέργεια διάβαση πεζών στο κέντρο της Λωζάννης. Η ενδιαφέρουσα τοπογραφία της περιοχής σε συνδυασμό με την υπερυψωμένη θέση του έργου βοήθησαν στην δημιουργία μιας ιδιαίτερα εντυπωσιακής τρισδιάστατης εγκατάστασης ορατής από όλες τις κατευθύνσεις και όλες τις γωνίες.

Πηγή έμπνευσης του έργου αποτέλεσαν οι διασταυρούμενες κατευθύνσεις των πεζών στο συγκεκριμένο σημείο, οι οποίες δεν τέμνονται  μεταξύ τους όμως βλέποντας τες κάποιος από ψηλά συναντιούνται σε αυτό το συγκριμένο σημείο οι νοητοί τους άξονες. Έτσι το διαστημικό κουκούλι των Allegory αγκαλιάζει τις νοητές αυτές γραμμές και τις ενώνει σαν ένα κουβάρι κλωστής που τυλίγει βελόνες πλεξίματος.

Το «κουκούλι» δημιουργεί ένα σύντομο καταφύγιο για τους διερχόμενους, ενώ καθώς είναι ορατό σφαιρικά σε 360° προσκαλεί τον περιπατητή που το εντόπισε με το μάτι του να κινηθεί προς το φως και να ανακαλύψει το περίεργο αυτό σύμπλεγμα, εισερχόμενος στο φωτεινό εσωτερικό του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.