Αρχική Σπίτι & Design Φωτιστικά σαλονιού Theia της Marset.

Φωτιστικά σαλονιού Theia της Marset.

by Andreas Rekopoulos

Η Ισπανική Marset παρουσιάζει μια πολύ ενδιαφέρουσα σειρά από φωτιστικά σαλονιού με όνομα εμπνευσμένο από την Ελληνική μυθολογία.

Το κύριο χαρακτηριστικό των νέων αυτών φωτιστικών της Marset, που σχεδιάστηκαν από Mathias Hahn είναι το εντυπωσιακό τους «καπέλο» που δίνει την δυνατότητα να παίζει κάποιος με το φως και την σκιά, για αυτό τον λόγο επιλέχθηκε και το όνομα Theia (Θεία). Στην ελληνική μυθολογία η Θεία ή Ευρυφάεσσα (όνομα που σημαίνει «πλατύφωτη») ήταν μια από της Τιτανίδες και επίσης η μητέρα της Σελήνης και του ίδιου του θεού Ήλιου. Στην αρχαιότητα ήταν γνωστή ως μάνα του Ήλιου, και Θεία των πολλών ονομάτων.

Η σειρά αποτελείται από δύο μοντέλα, ένα επιτραπέζιο φωτιστικό και ένα φωτιστικό δαπέδου που ουσιαστικά είναι το ίδιο σχέδιο με ψηλότερη βάση. Το ιδιότροπο «καπέλο» του φωτιστικού είναι ουσιαστικά δύο ημισφαίρια τοποθετημένα το ένα παράλληλα στο έδαφος και το άλλο κάθετα. Ο τρόπος που τέμνονται τα δύο ημισφαίρια δημιουργεί ένα όμορφο γεωμετρικό σχέδιο, αλλά και ένα εντυπωσιακό παιχνίδι φωτός.

Αμφότερα τα φωτιστικά της σειράς Theia δημιουργούν έμμεσο ατμοσφαιρικό φωτισμό, ένα χαρακτηριστικό που σε συνδυασμό με τον όγκο τους τα κάνει απολύτως κατάλληλα και διακοσμητικά φωτιστικά σαλονιού.

Πρόκειται για μια πολύ κομψή και ιδιαίτερη σειρά φωτιστικών με δύο όψεις, μια φωτεινή και μια σκοτεινή, όπως ο ήλιος και η σελήνη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.