Αρχική Σπίτι & Design Φωτιστικά Carbon Fiber από την Karboxx.

Φωτιστικά Carbon Fiber από την Karboxx.

by Anna Karataglidou

Φτιαγμένα από πρωτοποριακά υλικά (ανθρακονήματα ή FiberGlass) και με σύγχρονο αφαιρετικό βιομηχανικό στυλ, τα φωτιστικά οροφής της Ιταλικής Karboxx πραγματικά ξεχωρίζουν.

Αγαπημένα μας σχέδια είναι τα Tube, Slice και Drink, φωτιστικά τα οποία είναι εξαιρετικά μίνιμαλ σε σχεδιασμό. Πρόκειται για αρχιτεκτονικά κομμάτια φωτισμού που αποτελούν επίκεντρα σχεδιαστικού ενδιαφέροντος σε κάθε χώρο. Κάθε ένα από αυτά διατίθεται σε διαφορετικές εκδοχές που καλύπτουν διαφορετικές απαιτήσεις: φωτιστικά οροφής, σταθερά και κρεμαστά, επιτραπέζια φωτιστικά, επιδαπέδια φωτιστικά ή απλίκες.

Ένα στοιχείο βιομηχανικού σχεδιασμού που προβληματίζει έντονα τους σχεδιαστές, είναι το βάρος του φωτιστικού. Ειδικά τα φωτιστικά οροφής, μπορεί να αναρτώνται από δομικά στοιχεία που αντέχουν βάρος, όμως δεν παύουν να έχουν και έναν περιορισμό. Ο περιορισμός αυτός, ειδικά σε περιπτώσεις που απαιτούνται πολλαπλά φωτιστικά που θα πρέπει να αναρτηθούν από ψευδοροφές δίνει άμεσα το προτέρημα σε φωτιστικά μικρού βάρους. Αυτό είναι ένα από τα προτερήματα που καθιστά τα φωτιστικά Carbon Fiber της Karboxx μια ιδανική λύση.

Τα φωτιστικά Carbon Fiber της Karboxx ξαφνικά επεκτείνουν την γκάμα επιλογών που ήδη είχε κανείς σε ελαφριά φωτιστικά, αλλά προσφέρουν και design που ξεπερνά κατά πολύ τα τετριμμένα. Το Carbon Fiber είναι από τα ελαφρύτερα υλικά τελευταίας τεχνολογίας. Το χαρακτηρίζει μεγάλη στρεπτική ακαμψία, αλλά και αντοχή σε υψηλές θερμοκρασίες. Τα χαρακτηριστικά αυτά το καθιστούν ιδανικό για κατασκευή φωτιστικών.

Τα φωτιστικά Carbon Fiber της Karboxx όμως τα διακρίνει και το ξεχωριστό design που θα δελεάσει ακόμη κι αυτούς που δεν αναζητούν φωτιστικά με μικρό βάρος, αλλά γοητεύονται από τη High Tech αισθητική. Και όταν μιλάμε για High Tech αισθητική σε ένα φωτιστικό, τρία πράγματα μας έρχονται στο μυαλό: υλικό, υφή και φινίρισμα. Πράγματι, στα περισσότερα μοντέλα της Karboxx το υλικό Carbon Fiber αφήνεται στο φυσικό μαύρο χρώμα, ενώ εσωρικά βάφεται σε χρωματισμούς της επιλογής του πελάτη, ώστε να αναδειχθεί το υλικό και το σχήμα τους.

Τέλος ως μια λύση μικρότερου κατασκευαστικού κόστους, αλλά και για να εξυπηρετήσει όσους θα ήθελαν ανοιχτόχρωμους χρωματισμούς, η Karboxx δίνει την δυνατότητα επιλογής και Fiberglass. Το Fiberglass είναι ένα υλικό επίσης πολύ ελαφρύ που έχει παραπλήσια υφή με το ανθρακόνημα αλλά σε αρκετά χαμηλότερο κόστος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.