Αρχική Τέχνη Τα φωτεινά έργα τέχνης της Niamh Barry.

Τα φωτεινά έργα τέχνης της Niamh Barry.

by Andreas Rekopoulos
Whale Light Sculpture by Niamh Barry

Η Ιρλανδή καλλιτέχνης Niamh Barry δημιουργεί μοναδικά φωτεινά έργα τέχνης που είναι ταυτόχρονα φωτιστικά αλλά και αιωρούμενα γλυπτά.

Η τεχνοτροπία των φωτεινών δημιουργημάτων της Niamh Barry έχει ως αφετηρία έμπνευσης την αίσθηση της κίνησης. Όλγα της τα έργα είναι αφηρημένες συνεχόμενες γραμμές που παρότι στατικές, δίνουν την εντύπωση της αέναης κίνησης.

Ένα άλλο καθοριστικό χαρακτηριστικό των έργων της είναι ότι διαφέρουν ανάλογα με την οπτική γωνία από την οποία τα κοιτάζει ο θεατής. Έτσι εκτός από την αίσθηση κίνησης που αποπνέει το έργο καθαυτό, προτρέπει και τον θεατή να κινηθεί γύρω του ο ίδιος. Να εξερευνήσει τι γλυπτό και να το ερμηνεύσει ποικιλοτρόπως από  διαφορετικές οπτικές γωνίες.

Για την δημιουργία των μοναδικών της έργων η καλλιτέχνης χρησιμοποιεί φωτιστικά στοιχεία LED με δυνατότητα dimming σε συνδυασμό με γυαλισμένα μέταλλα με φινίρισμα καθρέφτη, όπως μπρούτζο, χαλκό ή ατσάλι. Κάθε κομμάτι είναι φυσικά μοναδικό και αυστηρά χειροποίητο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.