Αρχική Σπίτι & Design Φωτιστικό Fork από την DIESEL για την Foscarini.

Φωτιστικό Fork από την DIESEL για την Foscarini.

by Andreas Rekopoulos

Το φωτιστικό Fork είναι σχεδιασμένο από την δημιουργική ομάδα της DIESEL και κατασκευάζεται από την επίσης Ιταλική εταιρία κατασκευής φωτιστικών Foscarini. Το “καπέλο” του φωτιστικού που είναι φτιαγμένο από καμβά παραπέμπει άμεσα στα Urban ρούχα της DIESEL και έχει ένα ύφος casual και μοντέρνο.

Η έμπνευση για τον σχεδιασμό προήλθε από τέντες και κατασκηνώσεις. Ο καμβάς που χρησιμοποιείται στο “καπέλο”  έχει ραφές που θυμίζουν τέντα, ενώ τα στρώματα των κομματιών που είναι ραμμένα μεταξύ τους ηθελημένα επανοτίζουν και φαίνονται το ένα μέσα από το άλλο. Τέλος τα δαχτυλίδια που ενώνουν την μεταλλική βάση με το σκίαστρο είναι μια παραπομπή στα δαχτυλίδια που χρησιμοποιούνται για να ασφαλίζονται οι σκηνές στο δάπεδο.

Όμως και από άποψη ευελιξίας και χρηστικότητας το Fork είναι ένα ιδιαίτερα μελετημένο σχέδιο. Η μεταλλική βάση έχει δύο συνδέσμους που επιτρέπουν εύκολη ρύθμιση της κατεύθυνσης του φωτός. Παράλληλα το “καπέλο” έχει δυνατότητα περιστροφής 360° και έτσι το φως μπορεί να κατευθυνθεί ακόμη και στο ταβάνι αν χρειαστείτε ελαφρύ ατμοσφαιρικό φωτισμό. Το φωτιστικό Fork διατίθεται σε τρείς εκδόσεις, είτε ως φωτιστικό οροφής, είτε ως φωτιστικό δαπέδου, είτε ως επιτραπέζιο φωτιστικό. Προσφέρεται σε δύο χρώματα και δύο μεγέθη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.