Αρχική Τεχνολογία Flow – ένα μινιμαλιστικό, διαφανές ραδιόφωνο από τον Philip Wong για την Lexon.

Flow – ένα μινιμαλιστικό, διαφανές ραδιόφωνο από τον Philip Wong για την Lexon.

by Andreas Rekopoulos
flow lexon

Το Flow είναι ένα κομψό ραδιόφωνο με μοντέρνο και μινιμαλιστικό σχεδιασμό σχεδισμένο από τον Philip Wong την γνωστή Γαλλική εταιρία Lexon.

Το σύγχρονο design του Flow FM Radio συνδυάζει στοιχεία από βιομηχανικό, αλλά και εικαστικό σχεδιασμό που συνενώνονται σε ένα λιτό αντικείμενο υψηλής αισθητικής. Το design του ραδιοφώνου παραπέμπει σε ανολοκλήρωτο σκίτσο, ενώ η διαφάνεια των επιφανειών του σπάει τη μονοτονία των υλικών δημιουργώντας ένα παιχνίδι αντανακλάσεων και υφών. Η διαφάνεια δίνει την δυνατότητα στον χρήστη να ανακαλύψει την δομή της ηλεκτρονικής συσκευής και να δει το εσωτερικό της. Το ραδιόφωνο Flow μπορεί να λειτουργήσει είτε με μπαταρίες, είτε με απευθείας παροχή ρεύματος. Παράγεται σε τρία διαφορετικά χρώματα, λευκό, γκρίζο και έντονο, φωτεινό, κόκκινο.

Το Flow, όμως, δεν είναι απλώς ένα ποιοτικό και αισθητικά ολοκληρωμένο, διακοσμητικό αντικείμενο είναι και ένα υψηλής τεχνολογίας ραδιόφωνο. Παράγει εκπληκτικά καλό ήχο χαμηλών συχνοτήτων, ενώ συμπεριλαμβάνει καλώδιο mini jack για να το συνδέσετε με κινητό, MP3 player ή με οποιαδήποτε άλλη συσκευή αναπαραγωγής ήχου.

Όπως τονίζει ο σχεδιαστής του, Philip Wong: «Βασικός στόχος σχεδιάζοντας το Flow ήταν να περιοριστούμε στις βασικές αρχές του design και να σχεδιάσουμε  ένα μινιμαλιστικό ραδιόφωνο. Θέλαμε να προσφέρουμε στον χρήστη τη δυνατότητα να ανακαλύψει και να κατανοήσει το βιομηχανικό σχεδιασμό ενός αντικειμένου, δίνοντάς του την ευκαιρία να δει το εσωτερικό και τον μηχανισμό πίσω από την διαφάνεια».

Η Lexon, είναι μία εταιρία design που ιδρύθηκε το 1990 στο Παρίσι, από τον Rene Adda. Βασικός στόχος και δέσμευση της εταιρίας είναι να παρέχει στο κοινό προϊόντα υψηλού επιπέδου, όσον αφορά την χρηστικότητά και τον σχεδιασμό τους. Με έμφαση, λοιπόν, στον σχεδιασμό και την ποιότητα, η Lexon δημιουργεί προϊόντα για προσωπική χρήση στο σπίτι, το γραφείο, το ταξίδι και τα σπορ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.