Αρχική Διάφορα Η ομάδα του p_public μας καλεί να αγαπήσουμε τους δημόσιους χώρους.

Η ομάδα του p_public μας καλεί να αγαπήσουμε τους δημόσιους χώρους.

by Anna Karataglidou
p_public festival

Φέτος το καλοκαίρι και για 4η συνεχή χρονιά, στα Χανιά διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Χανιών το διήμερο φεστιβάλ p_public με θέματα που αφορούν τον δημόσιο χώρο.

Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει 7-9 Ιουνίου 2013 και ο βασικός του κορμός αποτελείται από δημόσιες συζητήσεις και ατομικές ή ομαδικές παρουσιάσεις νέων επιστημόνων, δημιουργών και καλλιτεχνών από την Ελλάδα και από το εξωτερικό. Παράλληλα, με τις ομιλίες θα διαδραματιστούν μια σειρά γεγονότων και εικαστικών εγκαταστάσεων στην πόλη των Χανίων, τα οποία φιλοδοξούν να αλλάξουν προσωρινά, και γιατί όχι μόνιµα, το αστικό και φυσικό τοπίο της πόλης.

Στη φετινή συνάντηση των νέων επιστημόνων, θα γίνει απόπειρα να εντοπιστούν οι επιρροές που εξελικτικά προσδιορίζουν τη σημερινή εικόνα του δηµόσιου χώρου. Ακόμη, θα σχολιαστεί η αβίαστη ή επιτηδευµένη προσαρµογή του στις εκάστοτε εξωγενείς συνθήκες, θα εντοπιστούν οι εσωτερικές σχέσεις µε τα υπόλοιπα ‘δοµικά’ στοιχεία της πόλης και θα εκτιµηθούν οι µελλοντικές τάσεις.

Τα δρώμενα που θα λάβουν χώρα κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ p_public, έχουν σκοπό την αλλαγή του τρόπου µε τον οποίο όλοι μας χρησιμοποιούμε, βιώνουµε και αντιλαμβανόμαστε το φυσικό και αστικό τοπίο, πάντα µε σεβασµό στις παραδόσεις και την ιστορία του κάθε τόπου. Περιλαμβάνουν «καλλιτεχνικούς περιπάτους», όπου οι καλλιτέχνες παρουσιάζουν οι ίδιοι τα έργα τους, και ο επισκέπτης του Φεστιβάλ περιπλανιέται στην πόλη ακολουθώντας μια σειρά από εκδηλώσεις.

Αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, αλλά και γενικές πληροφορίες για το Φεστιβάλ p_public μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο του, καθώς και στη σελίδα του στο Facebook.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.