Αρχική Τεχνολογία Ferrari Sergio Concept από τον Pininfarina.

Ferrari Sergio Concept από τον Pininfarina.

by Andreas Rekopoulos
Ferrari Sergio Concept by Pininfarina

Αποκλειστικότητα, καινοτομία και πάθος χαρακτηρίζουν την Ferrari Sergio, ένα μοναδικό ανοιχτό αυτοκίνητο επιδόσεων σχεδιασμένο από το θρυλικό Studio Pininfarina.

Ονομάζεται Sergio, από το όνομα του ανθρώπου που ηγήθηκε του σχεδιαστικού οίκου Pininfarina για 40 χρόνια και ήταν ο πνευματικός πατέρας μερικών από τα πιο συναρπαστικά αυτοκίνητα όλων των εποχών, των Sergio Pininfarina. Το πρωτότυπο της Ferrari Sergio παρουσιάστηκε για στο σαλόνι της Γενεύης του 2013 και είναι ένα διθέσιο ανοιχτό σπορ αυτοκίνητο τύπου barchetta το οποίο μοιάζει σαν να ήρθε από το μέλλον. Μικρή σε διαστάσεις, ελαφριά, απέριττη και αδιαμφισβήτητα σέξι η Ferrari Sergio είναι μια σχεδιαστική άσκηση επάνω στα μηχανικά μέρη της γνωστής Ferrari 458 Spider.

Πιστή στην παράδοση του οίκου Pininfarina, ο οποίος έχει παρουσιάσει στο παρελθόν πολλά συναρπαστικά πρωτότυπα που βασίζονται σε επιτυχημένα μοντέλα της Ferrari, η Ferrari Sergio είναι ένα μοντέρνο αυτοκίνητο με κινητήρα τοποθετημένο στο κέντρο και έμφαση στις επιδόσεις αλλά και στην οπτική απόλαυση. Η κομψή σιλουέτα της θυμίζει τις γραμμές κλασσικών μοντέλων που σχεδίασε ο Pininfarina για την Ferrari στην διάρκεια των δεκαετιών του ’60 και του ’70. Μετά από 60+ χρόνια συνεργασίας το πάθος παραμένει αναλλοίωτο. Η Ferrari Sergio έχει καθαρές γραμμές και διαθέτει μοναδικές αναλογίες και συμμετρία. Η συνένωση των δύο όγκων του αμαξώματος είναι το σήμα κατατεθέν του σχεδιασμού. Το μαύρο υποπλαίσιο συναντά και αγκαλιάζει το έντονο κόκκινο αμάξωμα δημιουργώντας ένα μοναδικό παιχνίδι μεταξύ χρωμάτων, όγκων και επιφανειών.

Παράλληλα το σχέδιο χαρακτηρίζεται από μια εντυπωσιακή «ελαφρότητα» παρότι κάτω από τις γρίλιες του καπό φωλιάζει ο τερατώδης V8 Κινητήρας της Ferrari 458 Italia. Η Sergio φαίνεται στο μάτι τόσο μικρή, σαν να πρόκειται για ένα αυτοκίνητο μινιατούρα, ένα παιχνίδι για λίγους. Αυτή η σχεδιαστική άποψη αποδίδει φόρο τιμής στα ανοιχτά σπορ αυτοκίνητα άλλων δεκαετιών, όταν δεν υπήρχε πρόβλεψη για παθητική ασφάλεια, κλιματισμούς, πολύπλοκα στερεοφωνικά, καταλύτες, ηλεκτρονικά βοηθήματα, συστήματα πλοήγησης και ηλεκτρικά παράθυρα. Τότε τα σπορ αυτοκίνητα ήταν πολύ μικρότερα σε όγκο. Αν δει κάποιος ένα σπορ κάμπριο της δεκαετίας του 60 θα του φανεί μικροσκοπικό σε σχέση με τα σύγχρονα μοντέλα. Έτσι η Ferrari Sergio κρατάει τις διαστάσεις της μαζεμένες και υιοθετεί ένα “compact” σχεδιασμό που παραπέμπει στις μικροκαμωμένες ρουκέτες του ’60 και ’70.

Η Sergio δεν διαθέτει παρμπρίζ, τον ρόλο αυτό παίζει ένα αεροδυναμικό βοήθημα που απλά «σπάει» την ροή του αέρα και την σπρώχνει πάνω από το κεφάλι των επιβατών. Έτσι για λόγους ασφάλειας όποιος τυχερός ιδιοκτήτης βρεθεί στην ευχάριστη θέση να αποκτήσει μια Ferrari Sergio “διατίθεται κατόπιν ειδικής παραγγελίας” θα πάρει δώρο και δύο κομψά ταιριαστά κράνη.

Από το όνομα ενός θρύλου του design αυτοκινήτων «του Sergio Pininfarina» γεννιέται μια εικόνα, ένα αντισυμβατικό και μοναδικό υπεραυτοκίνητο με μορφή και φιλοσοφία που πάει αντίθετα στις τάσεις των καιρών. Ένα μοναδικό δημιούργημα που αποδίδει φόρο τιμής στο όραμα, το πάθος και έμπνευση ενός μεγάλου σχεδιαστή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.