Αρχική Σπίτι & Design Γραφείο και τραπέζι Fergus του Matt Sindall.

Γραφείο και τραπέζι Fergus του Matt Sindall.

by Andreas Rekopoulos

Το γραφείο και τραπέζι Fergus σχεδιάστηκε το 2002 από τον Matt Sindall για την Ιταλική εταιρία SAWAYA & MORONI και διατίθεται σε δύο εκδόσεις, μια μινιμαλιστική εκδοχή γραφείου και μια σουρεαλιστική εκδοχή τραπεζαρίας.

Η έκδοση που εντυπωσιάζει περισσότερο είναι αυτή της τραπεζαρίας, όπου η τάβλα του τραπεζιού είναι φτιαγμένη από ακρυλικό έντονου χρώματος και περιλαμβάνει ένα μοτίβο κυκλικού κυματισμού. Το ημιδιάφανο ακρυλικό επιτρέπει στo φως να περνάει από μέσα, δημιουργώντας έτσι σουρεαλιστικά κυκλικά μοτίβα στο πάτωμα. Τα πόδια του τραπεζιού είναι ένα σωληνωτό πλαίσιο ανοξείδωτο ατσάλι, απλό, κομψό και χρηστικό.

Σε αντίστιξη η έκδοση γραφείου παρότι μοιράζεται το ίδιο σύστημα στήριξης έχει ένα εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα. Η τάβλα σε αυτή την περίπτωση είναι από γυαλί και το σχέδιο είναι απέριττο και αφαιρετικό. Εμπνευσμένο και διαχρονικό design από τον Sindall ο οποίος χρησιμοποιώντας τον ίδιο σκελετό δημιούργησε δύο τελείως διαφορετικά, όμως εξίσου επιτυχημένα σχέδια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.