Αρχική Σπίτι & Design Οι κορνίζες Face περιέχουν εικόνες και αναμνήσεις.

Οι κορνίζες Face περιέχουν εικόνες και αναμνήσεις.

by Andreas Rekopoulos

Οι διάφανες κορνίζες Face συνδυάζουν μια φωτογραφία με άλλα ενθύμια γεγονότων και στιγμών, δίνοντας έτσι στην ιστορία κάθε φωτογραφίας μια ακόμη διάσταση.

Είναι σχεδιασμένες από τον Sebastian Bergne και παράγονται από την Γερμανική εταιρία Authentics. Η κεντρική ιδέα είναι να τοποθετηθεί στην Face κάποιο αντικείμενο συναισθηματικής αξίας που συνδέεται με την στιγμή που αποθανατίζει η φωτογραφία της κορνίζας. Για παράδειγμα η φωτογραφία ενός παιδιού συνδυασμένη με ένα αγαπημένο παιχνίδι. Το υλικό κατασκευής είναι διάφανο πολυκαρβονικό πλαστικό, ενώ το πολυεπίπεδο σχήμα της, επιτρέπει στην κορνίζα να σταθεί με πολλούς τρόπους .

Το Design της είναι μινιμαλιστικό, γεωμετρικό και ανάλαφρο, έτσι αποτελεί ένα κομψό περιτύλιγμα που τονίζει το περιεχόμενο του με ιδανικό τρόπο. Σύμφωνα με τον σχεδιαστή, η Face δεν δίνει μια στατική εικόνα όπως οι συμβατικές επίπεδες κορνίζες, αντίθετα προδιαθέτει κάποιον να την αγγίξει, να την πάρει στα χέρια του, να την περιεργαστεί και να την μοιραστεί. Τέλος μπορεί να χρησιμοποιηθεί και χωρίς φωτογραφία, ως μια βιτρίνα-μινιατούρα για κάποιο ιδιαίτερο αντικείμενο.

Η Face διατίθεται σε δύο σχήματα και τέσσερα διαφορετικά μεγέθη. Το μικρότερο μέγεθος φιλοξενεί μια φωτογραφία τύπου “διαβατηρίου” και μεγέθους μόλις μερικών εκατοστών, ενώ το μεγαλύτερο μέγεθος μπορεί να φιλοξενήσει φωτογραφίες μεγέθους έως 18 Χ 13 εκατοστά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.