Αρχική Τέχνη Exploded Flowers από τον Fong Qi Wei.

Exploded Flowers από τον Fong Qi Wei.

by Andreas Rekopoulos

Η σειρά φωτογραφιών Exploded Flowers του Κινέζου φωτογράφου και καλλιτέχνη Fong Qi Wei παρουσιάζει την συμμετρία των λουλουδιών με έναν τελείως διαφορετικό τρόπο.

Ο Fong Qi Wei στην ουσία φωτογραφίζει την ανατομία ενός άνθους. Διαχωρίζει τα κομμάτια που αποτελούν το άνθος και τα αναδιοργανώνει με τρόπο που να φαίνεται η συμμετρία του κάθε στοιχείου, αλλά και η συμμετρική σχέση μεταξύ τους. Όπως αναφέρει ο καλλιτέχνης η τεχνική φωτογραφίας που χρησιμοποίησε είναι εμπνευσμένη από την δουλειά του Tod McLellan και συγκεκριμένα από την συλλογή φωτογραφιών “Disassembly”.

Ο τρόπος που τοποθετούνται τα πέταλα σε κάθε λήψη προσομοιώνει ένα λουλούδι σε μια στιγμή πλήρους άνθησης, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα μια τελείως διαφορετική θεώρηση της συμμετρίας που κυριαρχεί στην φύση.

Τα πολύπλοκα άνθη με τα αμέτρητα διασκορπισμένα πέταλα σίγουρα κλέβουν την παράσταση, όμως ακόμη και άνθη με λίγα πέταλα (όπως το κρίνο) παραμένουν εντυπωσιακά λόγω της συμμετρικής τους απλότητας. Η συλλογή φωτογραφιών Exploded flowers είναι διαθέσιμη και σε μια περιορισμένη σειρά εκτυπώσεων (100 ανά θέμα) που μπορείτε να αγοράσετε εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.