Αρχική Τέχνη Exploded από τον Adam Voorhes.

Exploded από τον Adam Voorhes.

by Andreas Rekopoulos
Adam Voorhes Exploded

Ο αμερικάνος φωτογράφος Adam Voorhes αποδομεί μια σειρά αντικειμένων και παρουσιάζει με μοναδικό τρόπο την εσωτερική τους πολυπλοκότητα.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο φωτογραφικό πείραμα που δείχνει την φωτογραφική ικανότητα του Adam Voorhes, αλλά και την εσωτερική δομή αντικείμενων που βρίσκεται κρυμμένη και πολλές φορές δεν αντιλαμβανόμαστε οπτικά. Η απεικόνιση είναι τόσο τέλεια που εκ πρώτης όψεως φαίνονται σαν ψηφιακά γραφικά, όμως όλα τα αντικείμενα είναι πραγματικά. Μια εξαιρετική δουλειά από εικαστικής αλλά και από τεχνικής άποψης….

Βλέποντας αυτές τις εικόνες συνειδητοποιούμε την πολυπλοκότητα και κρύβεται σε καθημερινά αντικείμενα, όπως ένα τηλέφωνο, ένα σακίδιο ή μια μπάλα του μπέιζμπολ. Αναλογιστείτε τι προσπάθεια χρειάστηκε για αποδομηθεί και να τακτοποιηθεί κάθε αντικείμενο, ώστε να παγώσει στον χρόνο με ένα τόσο ιδιαίτερο τρόπο.

Τέλος η θεώρηση αυτή των αντικειμένων εκφράζει και μια δημιουργική αναζήτηση, καθώς η εξερεύνηση του τρόπου λειτουργίας των μηχανημάτων, αποτελεί έμπνευση για να τα πειράξουμε, να τα αλλάξουμε και εν τέλει να τα βελτιώσουμε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.