Αρχική Τέχνη Expansion από την Paige Bradley.

Expansion από την Paige Bradley.

by Andreas Rekopoulos

Το γλυπτό Expansion της Paige Bradley είναι ένα άκρως εντυπωσιακό δημιούργημα που συνδυάζει μοναδική αρμονία, σχεδιασμό και πρωτοτυπία, ενώ παράλληλα μεταδίδει ένα σημαντικό μήνυμα.

Το Expansion απεικονίζει μια γυναίκα που διαλογίζεται στην στάση του λωτού, ενώ το σώμα της ραγίζει και αποκαλύπτεται ένα εσωτερικό φως. Σε συνδυασμό με τον τίτλο “Expansion” το μήνυμα είναι σαφές, σκεφτείτε, διαλογιστείτε, επεκταθείτε πέρα από το εξωτερικό σας κέλυφος και αφήστε τον εσωτερικό σας εαυτό ελεύθερο…..

Όπως δηλώνει η καλλιτέχνης “Από την στιγμή που γεννιόμαστε είμαστε ήδη δέσμιοι κάποιων δεδομένων. Το φύλο, η εθνικότητα, η εμφάνιση, ο δείκτης νοημοσύνης μας, και άλλοι παράγοντες δημιουργούν ένα κέλυφος για εμάς”. Έτσι η Paige Bradley διερωτάται αν το εσωτερικό μας θα μπορούσε να εκφραστεί πέρα από τους περιορισμούς του σώματος. Θα αναγνωρίζαμε τον εαυτό μας, θα μπορούσαμε να υπάρξουμε πλήρως αδέσμευτοι? Ένα φιλοσοφικό ερώτημα που διερευνά τον προσδιοριστικό ρόλο του σώματος σε σχέση με τον εσωτερικό μας κόσμο.

Όμως το Expansion εκτός από την εννοιολογική και φιλοσοφική του διάσταση, είναι και ιδιαίτερα αξιόλογο ως εικαστικό δημιούργημα. Αρχικά ήταν ένα γλυπτό από πηλό, έως ότου η καλλιτέχνης αποφάσισε κυριολεκτικά να σπάσει τους φραγμούς! Έτσι έριξε κάτω το γλυπτό και το έσπασε. Κατόπιν το ξαναέφτιαξε, από μπρούτζο αυτή την φορά, επάνω στο νέο πλέον γλυπτό τοποθετήθηκαν τα σπασμένα κομμάτια της αρχικής εκδοχής. Την τελική πινελιά έδωσε ένα εξελιγμένο σύστημα φωτισμού που δημιουργεί αυτή την εντυπωσιακή εικόνα της εσωτερικής λάμψης.

Πάντως αυτό που προσωπικά κρατάω από την υπέροχη δουλειά της Paige Bradley είναι ότι κάποιες φορές πρέπει να αφήνουμε τα στεγανά της προσωπικότητας μας να σπάνε. Μερικές φορές η λύση σε πολλά προβλήματα είναι να ανοίξουμε μια χαραμάδα σε πεποιθήσεις ή εμμονές που φάνταζαν αδιαπραγμάτευτες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.