Αρχική Σπίτι & Design Έξυπνο Ποτήρι Vessyl από τον Yves Behar για την Mark One.

Έξυπνο Ποτήρι Vessyl από τον Yves Behar για την Mark One.

by Anna Karataglidou
Vessyl Cup by Mark One

To έξυπνο ποτήρι Vessyl είναι ένα “έξυπνο” αντικείμενο σχεδιασμένο από τον Yves Behar που ενσωματώνει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε ένα πρακτικό καθημερινό αντικείμενο.

Το ποτήρι Vessyl αποτελεί ένα σκεύος το οποίο χρησιμοποιεί ανιχνευτή περιεχομένου με σκοπό να ενημερώνει το χρήστη σχετικά με τα συστατικά του ποτού του. Όχι, δεν εμφανίζει τη συνταγή του κοκτέιλ σας και δεν μπορεί να αποκαλύψει τη μυστική συνταγή γνωστού αναψυκτικού. Αποκλειστικός του ρόλος είναι να ενημερώνει τον καταναλωτή σχετικά με τις διατροφικές αξίες αυτού που πίνει.

Συγκεκριμένα το έξυπνο ποτήρι Vessyl αναγράφει σε μια διακριτική φωτεινή οθόνη ένδειξης στο μπροστινό μέρος του το είδος του ποτού που περιέχει, όπως και τα επίπεδα λίπους, θερμίδων, σακχάρων και καφεΐνης. Οι ενδείξεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν και αθροιστικά σαν στοιχεία ειδικής εφαρμογής που θα ενημερώνουν συνολικά το χρήστη για την ποιότητα όσων έχει καταναλώσει εντός της ημέρας.

Το Vessyl διαθέτει εντυπωσιακή υφή που θυμίζει πορσελάνη με εσωτερικό που δεν κολλάει για εύκολο ξέπλυμα και ένα καπάκι ασφαλείας που σφραγίζει. Τίθεται σε λειτουργία με την κίνηση ενώ φορτίζει από ένα ειδικό συνοδευτικό σουβέρ το οποίο λειτουργεί σαν ασύρματη πηγή φόρτισης. Μέσα σε 60 λεπτά φόρτισης είναι έτοιμο για χρήση μια βδομάδας.

Μπορεί σε κάποιους να φαίνεται περιοριστικό ή απίστευτα υπερβολικό, παραπέμποντας σε εμμονικές συμπεριφορές για… διαιτομανείς, αλλά το Vessyl ουσιαστικά είναι πρωτοποριακό προϊόν που συνδυάζει την τεχνολογία με την καθημερινότητας με σκοπό την ενημέρωση και ευσυνειδησία του καταναλωτή. Στην ουσία κατορθώνει να στρέψει το ενδιαφέρον του χρήστη στην ποιότητα της τροφής του, αυξάνοντας ενδιαφέρον για τις διατροφικές αξίες των ποτών.

Όπως είναι αναμενόμενο, το έξυπνο ποτήρι Vessyl υπολογίζει σύμφωνα με το βάρος, το ύψος και την ηλικία, ακόμα και με τη δραστηριότητα (εφόσον συγχρονίζεται και με αντίστοιχες σύγχρονες συσκευές προπόνησης), το ποσό ενυδάτωσης που έχει ανάγκη ο οργανισμός. Έτσι καθημερινά μπορεί κανείς να ελέγχει αν έχει καταναλώσει αρκετά υγρά ώστε να παραμένει υγιής.

Ο σχεδιαστής Yves Behar είναι γνωστός και για το σχεδιασμό και άλλων “έξυπνων” προϊόντων που χρησιμοποιούν την σύγχρονη τεχνολογία και αυτοματισμούς. Η φιλοσοφία του σχετικά με το σχεδιασμό εκφράζεται με αντικείμενα που ενσωματώνουν την τεχνολογία στην καθημερινότητα και με διακριτικό τρόπο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.