Αρχική Διάφορα Design έπιπλα για γάτες από την Everyday Studio.

Design έπιπλα για γάτες από την Everyday Studio.

by Andreas Rekopoulos

Τα κατοικίδια, όπως οι γάτες και οι σκύλοι είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής πολλών ανθρώπων. Ζώντας μέσα σε χώρους φτιαγμένους και σχεδιασμένους για ανθρώπους η συμβίωση αυτή προϋποθέτει διάφορα εξαρτήματα, καταλύματα και παιχνίδια ώστε τα συμπαθή τετράποδα να νιώσουν λίγο πιο άνετα. Θεωρώντας τις υπάρχουσες σχεδιαστικές προτάσεις μονότονες, η βασισμένη στο San Francisco εταιρία Everyday Studio αποφάσισε να προσθέσει design και άποψη στα έπιπλα για γάτες και στα αξεσουάρ για ζώα.

Αντίθετα με άλλες εταιρίες που φτιάχνουν αξεσουάρ πολυτελείας για κατοικίδια, τα προϊόντα της Everyday Studio δεν στοχεύουν στο να επιδείξουν τον πλούτο του ιδιοκτήτη αλλά στο να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των ζώων, δείχνοντας παράλληλα κομψά μέσα σε ένα μοντέρνο ντεκόρ. Ένα αντιπροσωπευτικό παράδειγμα Design της εταιρίας, είναι η σειρά από “ξύστρες” που προορίζονται για να παίζουν οι γάτες και να ακονίζουν εκεί τα νύχια τους, αντί να το κάνουν στα έπιπλα σας. Ο σχεδιασμός είναι εμφανώς εμπνευσμένος από την δουλειά του Frank Gehry και συγκεκριμένα από τις γνωστές καρέκλες Wiggle που σχεδίασε για την Vitra.

Η σειρά περιλαμβάνει τέσσερα διαφορετικά μοντέλα με χιουμοριστικά ονόματα, όπως Claw, Pounce και Cat Tree. Ο μεταλλικός σκελετός ορίζει την δομή και προσθέτει χρώμα στο αντικείμενο, ενώ το εσωτερικό κομμάτι, που είναι και η επιφάνεια με την οποία θα ασχοληθεί περισσότερο το αιλουροειδές σας, είναι από ανακυκλωμένο πεπιεσμένο χαρτόνι. Η προσοχή στις λεπτομέρειες είναι έκδηλη, καθώς η βαφή που χρησιμοποιείται δεν περιέχει τοξικές ουσίες, διότι η γάτα είναι πιθανόν να ξύσει την βαφή και να δοκιμάσει αν τρώγεται. Επίσης η βαφή έχει μεγάλη αντοχή και πάχος ώστε να μην φαίνονται οι γρατζουνιές. Τέλος το χαρτόνι που υπάρχει στο εσωτερικό είναι εύκολο να αφαιρεθεί και να αντικατασταθεί, αυξάνοντας έτσι την διάρκεια ζωής του αντικειμένου με οικολογικό τρόπο.

Η Everyday Studio ιδρύθηκε το 2004 από την Susan Kralovec και έχει ως αντικείμενο το Design και την κατασκευή “έξυπνων” προϊόντων για το σπίτι. Η φιλοσοφία της εταιρίας ακολουθεί ένα επιχειρηματικό μοντέλο, το οποίο απαρνείται την  μαζική παραγωγή σε χώρες της Ασίας που εφαρμόζουν οι μεγάλες εταιρίες και βασίζεται στις προσεγμένες λεπτομέρειες, την άψογη εξυπηρέτηση και την εγχώρια παραγωγή. Έτσι όλα τα προϊόντα της  εταιρίας είναι αυστηρά χειροποίητα και φτιάχνονται στις εγκαταστάσεις τους στο San Francisco από τους ίδιους ανθρώπους που τα σχεδιάζουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.