Αρχική Σπίτι & Design Φωτιστικό Pole Light της Established & Sons.

Φωτιστικό Pole Light της Established & Sons.

by Andreas Rekopoulos
Established & Sons Pole Light

Το επιτραπέζιο φωτιστικό Pole Light σχεδιάστηκε από τον Paul Cocksedge και ξεχωρίζει κυρίως διότι ανατρέπει την κλασσική πεποίθηση ότι το φως ταξιδεύει σε ευθεία πορεία. Χρησιμοποιώντας έναν διάφανο ακρυλικό σωλήνα παρόμοιο με αυτόν που συναντάμε στις οπτικές ίνες το Pole Light κατευθύνει το φως στην επιθυμητή γωνία.

Το design του είναι μινιμαλιστικό και αρχιτεκτονικό, ενώ η αντίθεση του ανάλαφρου διαφανούς ακρυλικού στελέχους με την τραχιά τσιμεντένια βάση δίνουν μια μεταμοντέρνα αισθητική που ενθουσιάζει με την απλότητα της. Άξιο αναφοράς είναι επίσης το γεγονός ότι η δέσμη φωτός του Pole Light εκτείνεται πάνω από ένα μέτρο δημιουργώντας έναν άκρως εντυπωσιακό κατευθυνόμενο φωτισμό.

Το Pole Light είναι προϊόν της established & sons η οποία αντιπροσωπεύει την επιτομή του Βρετανικού design, το στυλ των επίπλων τους είναι ανατρεπτικά πρωτότυπο ενώ η μόνιμη συνεργασία με τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου όπως τον Jasper Morrison, τον Konstantin Grcic και την Zaha Hadid δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης. Παρότι σχετικά νέα εταιρία (έτος ιδρύσεως 2005) ήδη έχει στο ενεργητικό της δεκάδες εικονικά αντικείμενα που δεσπόζουν στα περισσότερα μουσεία μοντέρνας τέχνης ανά τον κόσμο.

Το Pole Light αποτελεί ένα από τα πλέον ιδιαίτερα φωτιστικά χώρου και παρότι είναι ελαφρύ στο μάτι και αφαιρετικό, προσφέρει ένα εντυπωσιακό θέαμα φωτός διαφορετικό από οποιοδήποτε άλλο φωτιστικό. Είναι διαθέσιμο σε δύο μεγέθη για επιτραπέζια ή επιδαπέδια τοποθέτηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.