Αρχική Αρχιτεκτονική Εσωτερική σκάλα Vertebrae του Andrew McConnell.

Εσωτερική σκάλα Vertebrae του Andrew McConnell.

by Andreas Rekopoulos

Με σχέδιο εμπνευσμένο από την σπονδυλική στήλη φάλαινας η εσωτερική σκάλα Vertebrae του Andrew McConnell εντυπωσιάζει λόγω του στυλ αλλά και της τεχνολογίας της.

Ο Καναδός σχεδιαστής Andrew McConnell απλοποίησε την σπονδυλική στήλη του πιο τεράστιου ζωντανού πλάσματος στον πλανήτη και την μετέτρεψε σε μια φαντασμαγορική εσωτερική σκάλα. Όπως ακριβώς και στην φύση η σκάλα αποτελείται από σπονδύλους. Ουσιαστικά το σχέδιο και η διαμόρφωση προκύπτουν από ένα επαναλαμβανόμενο «σπόνδυλο-εξάρτημα» το οποίο συνενώνεται και σχηματίζει μια συνεχή σκάλα η οποία αυτό-στηρίζεται.

Τα σκαλοπάτια είναι φτιαγμένα από ατσάλι, ενώ εντυπωσιακό εξωτερικό μαύρο κέλυφος αποτελείται από ανθεκτική συνθετική ρητίνη. Κάθε σκαλοπάτι κουμπώνει στα διπλανά του με μεταλλικούς κυλινδρικούς πίρους. Όταν η κατασκευή συν αρμολογηθεί πλήρως οι δύο άκρες της βιδώνονται κάθε μια στην αφετηρία της, στα δύο πατώματα που συνδέουν δηλαδή.

Ίσως το πιο κεντρικό και ενδιαφέρον στοιχεί του σχεδιασμού είναι ότι η σκάλα μοιάζει να αιωρείται, καθώς δεν χρειάζεται κεντρικό πυλώνα στήριξης, αποκτά δομική ακαμψία από τον ίδιο της τον σχεδιασμό.

Πρόκειται για μια εσωτερική σκάλα ουσιαστικά διαφορετική από ότι άλλο έχουμε δει της οποίας ο όμορφος σχεδιασμός συνδυάζεται και με τεχνική αρτιότητα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.