Αρχική Τεχνολογία Εργονομικό πληκτρολόγιο Smartfish Engage.

Εργονομικό πληκτρολόγιο Smartfish Engage.

by Andreas Rekopoulos

Το Engage™ της Αμερικάνικης εταιρίας Smartfish είναι το πρώτο εργονομικό πληκτρολόγιο στον κόσμο που μεταβάλει το σχήμα του, ώστε να μην κουράζονται οι καρποί και τα δάχτυλα σας μετά από πολύωρη εργασία στον υπολογιστή.

Στο παρελθόν έχουν  παρουσιαστεί από πολλές εταιρίες εργονομικά πληκτρολόγια που εστιάζουν στο ορθοπεδικά σωστό σχήμα, όμως το Engage™ ακολουθεί μια πραγματικά καινοτόμα προσέγγιση. Η κατασκευάστρια εταιρία Smartfish συνεργάστηκε στενά με το HSS (Νοσοκομείο ειδικών εγχειρίσεων της Νέας Υόρκης) ώστε να διαγνώσει τις επιπτώσεις που έχει στα χέρια μας η πολύωρη πληκτρολόγηση και να δημιουργήσει ένα πληκτρολόγιο που τα αντιμετωπίζει ουσιαστικά.

Τα αποτελέσματα της μελέτης ήταν ότι η ακινησία του καρπού για πολλή ώρα επηρεάζει την ροή του αίματος και καταπονεί του τένοντες του χεριού, έτσι οποιοδήποτε «Σταθερή Θέση» όσο ιδανική και αν είναι μετά από κάποια ώρα γίνεται προβληματική.

Για να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα η πατενταρισμένη τεχνολογία ErgoMotion™ που διαθέτει το εργονομικό πληκτρολόγιο Engage™ αναλύει το μοτίβο κίνησης των χεριών σας και μεταβάλει περιοδικά την θέση των πλήκτρων. Έτσι αλλάζει η τοποθέτηση του χεριού σας ενώ δουλεύετε και δημιουργείται μια φυσικότερη ροή κίνησης, εξομαλύνοντας τις επιπτώσεις της ακινησίας του καρπού. Η εισαγωγή της εγκάρσιας κίνησης είναι σίγουρα μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση στο θέμα της εργονομίας και παρότι το προϊόν είναι σχετικά νέο τα σχόλια του ειδικού τύπου είναι ενθαρρυντικά για την εξέλιξη της ιδέας.

Όσοι δακτυλογραφούν πολλές ώρες γνωρίζουν την καταπόνηση που προκαλεί αυτή η εργασία στα χέρια και την σημασία ενός σωστά σχεδιασμένου πληκτρολογίου. Η εξέλιξη του Engage™ διήρκησε δύο χρόνια έως ότου παρουσιαστεί το τελικό προϊόν και γίνονται ακόμη συνεχείς αναβαθμίσεις για να βελτιωθούν λεπτομέρειες όπως η καλύτερη αίσθηση των πλήκτρων. Το εργονομικό πληκτρολόγιο Engage™ διατίθεται από το ηλεκτρονικό κατάστημα της Smartfish και από γνωστά ηλεκτρονικά καταστήματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.