Αρχική Τέχνη Έργα τέχνης από σκιά του Έλληνα καλλιτέχνη Teodosio Sectio Aurea.

Έργα τέχνης από σκιά του Έλληνα καλλιτέχνη Teodosio Sectio Aurea.

by Andreas Rekopoulos
Art with shadows by Teodosio Sectio Aurea

Ο Έλληνας καλλιτέχνης Teodosio Sectio Aurea δημιουργεί μοναδικά έργα τέχνης από σκιά! Οι πολύπλοκες, σχεδόν χαοτικές κατασκευές που δημιουργεί χρησιμοποιώντας σύρματα και ελάσματα σιδήρου, με την πρώτη ματιά, δείχνουν άμορφες και αφαιρετικές σαν μια μπερδεμένη μάζα από μέταλλο. Όταν όμως τοποθετηθούν κοντά σε μια πηγή φωτός με τον σωστό προσανατολισμό, οι σκιές που εμφανίζονται είναι μαγικές και αξιοθαύμαστες. Τα πάντα βρίσκουν τη θέση και το νόημά τους και η εικόνα μορφοποιείται μπροστά στα μάτια μας.

Κάθε έργο του Teodosio Sectio Aurea δημιουργεί μια εντελώς απροσδόκητη σκιά και κάθε μικρό σύρμα της μεταλλικής κατασκευής, αυτών των τρισδιάστατων γλυπτών έρχεται να βρει τη σημασία του σε ένα ενιαίο σύνολο. Η προβολή των τριών διαστάσεων στις δύο διαστάσεις μιας σκιάς, το παιχνίδι μεταξύ των διαφόρων επιπέδων και η αλληλοεπικάλυψη τους, μαζί με τη μελετημένη σε κάθε της λεπτομέρεια κατασκευή, έρχονται να συνδυαστούν και να παρουσιάσουν ένα πραγματικά εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Ο αυτοδίδακτος καλλιτέχνης από την Αθήνα Teodosio Sectio Aurea σπάει το πρότυπο σύστημα της αντίληψης και δείχνει μέσα από το παιχνίδι των σκιών την ελκυστική πλευρά της πραγματικότητας. Πόσο μαγικός είναι αλήθεια ο κόσμος των σκιών!

Η τέχνη του Aurea  μεταμορφώνει καθημερινά, συμβατικά, ακόμη και άσχημα αντικείμενα σε κάτι το όμορφο και ποιητικό και κάθε έργο του μοιάζει να έχει βγει από παραμύθι. Στα έργα τέχνης από σκιά του Aurea αναγνωρίζουμε δημοφιλή έργα από την ιστορία της τέχνης, όπως τον «Άνθρωπο του Βιτρούβιου» του Leonardo da Vinci, το «Έκτορας και Ανδρομάχη» του Giorgio De Chirico και πολλά πολλά άλλα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.