Αρχική Τέχνη Έργα τέχνης φτιαγμένα με κουμπιά της Ran Hwang.

Έργα τέχνης φτιαγμένα με κουμπιά της Ran Hwang.

by Andreas Rekopoulos
Ran Hwang Button Art

Η γεννημένη στην Κορέα και βασισμένη στην Νέα Υόρκη καλλιτέχνης Ran Hwang δημιουργεί εκπληκτικές εικαστικές εγκαταστάσεις χρησιμοποιώντας κουμπιά ρούχων.

Χρησιμοποιώντας τα κουμπιά ως Pixels η Ran Hwang σχηματίζει μοναδικά έργα τέχνης που συναρπάζουν τον θεατή με την πολυπλοκότητα και την δυναμική τους. Κύρια πηγή έμπνευσης των δημιουργημάτων της αποτελούν οι βουδιστικές ιστορίες και το Zen. Έτσι η θεματολογία της κινείται γύρω από ζώα, δέντρα και βουδιστικά σύμβολα.

Όπως αναφέρει η καλλιτέχνης η διαδικασία της δημιουργίας των έργων της είναι μια μορφή διαλογισμού. Καθώς τοποθετεί  τα αμέτρητα κουμπιά που χρειάζεται ένα έργο στην παλέτα του, η Ran Hwang δηλώνει ότι ανακαλύπτει τον εαυτό και νιώθει μια μορφή ηρεμίας, γνωρίζοντας ότι υπομονετικά δημιουργεί κάτι όμορφο και ξεχωριστό.

Κοιτώντας τα δημιουργήματα της Ran Hwang από κοντά ο θεατής νιώθει δέος με την απίστευτη πολυπλοκότητα τους. Όταν όμως τα βλέπει από απόσταση τα μικροσκοπικά κουμπιά αποκτούν συνοχή δημιουργώντας εντυπωσιακές παραστάσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.