Αρχική Τέχνη Έργα τέχνης από κολλητική ταινία της Monika Grzymala.

Έργα τέχνης από κολλητική ταινία της Monika Grzymala.

by Andreas Rekopoulos
Tape Art Installation by Monika Grzymala

Η Πολωνή με βάση το Βερολίνο καλλιτέχνης Monika Grzymala δημιουργεί εντυπωσιακές εγκαταστάσεις τέχνης χρησιμοποιώντας πολλά χιλιόμετρα μαύρης κολλητικής ταινίας.

Τα έργα τέχνης της Monika Grzymala είναι δυναμικά, χαοτικά και ιδιότροπα. Απλώνονται στον χώρο, τον καταλαμβάνουν και δημιουργούν αμέτρητες διασυνδέσεις μεταξύ διαφορετικών σημείων. Παρότι αρχικά εμφανίζονται να είναι εντελώς τυχαία τα δημιουργήματα της Grzymala έχουν έντονη επιρροή από βασικές αρχές της αρχιτεκτονικής και ο τρόπος στήριξης τους είναι προσεκτικά μελετημένος ώστε να μην καταρρεύσουν. Θαυμάστε μερικές από τις καλύτερες δουλειές της στην συνέχεια του άρθρου.

Τα εντυπωσιακά αυτά έργα τέχνης, έχουν και ένα έντονο στοιχείο φυσικής προσπάθειας. Κάθε εγκατάσταση απαιτεί αμέτρητες ώρες δύσκολης χειρονακτικής εργασίας για να τυλιχτούν προσεκτικά χιλιόμετρα ολόκληρα κολλητικής ταινίας σε διαφορετικά ύψη. Η Monika Grzymala έχει κατά καιρούς παρουσιάσει εκθέσεις σε μερικούς από τους διασημότερους εκθεσιακούς χώρους του κόσμου, όπως το MoMA της Νέας Υόρκης, το Art Museum του Τόκυο, το Drawing Room στο Λονδίνο και την Sumarria Lunn Gallery του Λονδίνου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.