Αρχική Σπίτι & Design Βιβλιοθήκη Equilibrium από την Malagana Design.

Βιβλιοθήκη Equilibrium από την Malagana Design.

by Andreas Rekopoulos

Η βιβλιοθήκη Equilibrium της Malagana Design είναι ένα εντυπωσιακό έπιπλο που θα αποθηκεύσει τα αγαπημένα σας βιβλία αψηφώντας ταυτόχρονα την βαρύτητα.

Oσχεδιασμός της Equilibrium είναι δουλεία του Κολομβιανού αρχιτέκτονα και σχεδιαστή Alejandro Gomez Stubbs, ο οποίος είναι και ο ιδρυτής της Malagana Design. Βλέποντας κάποιος την πρωτότυπη αυτή βιβλιοθήκη  σίγουρα θα αναρωτηθεί πως είναι δυνατόν να στέκεται στην θέση της, όμως η Malagana Design διαβεβαιώνει ότι το δημιούργημα της μπορεί να σηκώσει έως 76 κιλά βάρος χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.

Η βιβλιοθήκη αποτελείται από 5 ξεχωριστά ξύλινα τελάρα τα οποία ισορροπούν το ένα επάνω στο άλλο στηριζόμενα σε μια μόνο γωνία. Τα κομμάτια που συνθέτουν την Equilibrium συσκευάζονται εύκολα και με μικρό όγκο καθώς τοποθετούνται το ένα μέσα στο άλλο, ενώ η συναρμολόγηση της δεν παίρνει περισσότερο από 5 λεπτά.

Ένα ακόμη πλεονέκτημα του σχεδίου είναι ότι δεν υπάρχει ανάγκη για Βιβλιοστάτες, καθώς τα βιβλία ακουμπάνε φυσικά στα κεκλιμένα τοιχώματα της βιβλιοθήκης. Το υλικό κατασκευής είναι μασίφ ξύλο καρυδιάς, ενώ η εσωτερική επένδυση σε λευκή, γκρίζα ή γαλάζια απόχρωση προστατεύει το ξύλο και δίνει αυτή την απαραίτητη δόση χρώματος. Η βιβλιοθήκη Equilibrium είναι μια από πιο φρέσκες και πρωτότυπες ιδέες που έχουμε δει προσφάτως σε έπιπλο και είναι σίγουρα ένα μοναδικό κομμάτι που θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης σε όποιο σπίτι και αν τοποθετηθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.