Αρχική Σπίτι & Design Επιτραπέζιο φωτιστικό Manta 2.0 από τον Joeri Claeys.

Επιτραπέζιο φωτιστικό Manta 2.0 από τον Joeri Claeys.

by Anna Karataglidou
Manta 2.0: Ray of light table lamp

Η θάλασσα δεν είναι ποτέ μακριά με το φωτιστικό Manta 2.0: Ray of Light.

Δημιουργία του βέλγου σχεδιαστή Joeri Claeys, το Manta 2.0: Ray of Light είναι ένα λιτό και φρέσκο στο σχεδιασμό επιτραπέζιο φωτιστικό. Όπως φαίνεται από το όνομα, αλλά και από τις λιτές γραμμές του σχεδιασμού του,  ο δημιουργός εμπνεύστηκε από ένα από τα πιο όμορφα πλάσματα του βυθού, το σαλάχι.

Η αναδιπλούμενη μεταλλική του επιφάνεια, μοιάζει απλή και ανεπιτήδευτη, ωστόσο κατορθώνει να τραβήξει τα βλέμματα σε όποιο δωμάτιο κι αν τοποθετηθεί, δίνοντας του μια αίσθηση γοητείας και αίγλης.

Το φωτιστικό Manta 2.0 είναι ένα αντικείμενο που προσθέτει γλυπτική αισθητική και έμμεσο, ατμοσφαιρικό και μυστηριώδη φωτισμό στο χώρο σας. Ο σχεδιαστής αναφέρει ότι ο στόχος του είναι η δημιουργία ενός επιτραπέζιου φωτιστικού σώματος το οποίο θα χαρακτηρίζεται από τη γλυπτική και οργανική μορφή του, τέτοια ώστε να διεγείρει τη φαντασία του χρήστη.

Σε εξαιρετικά περιορισμένη έκδοση, είναι κατασκευασμένο από μεταλλικό φύλλο (σίδηρος) πάχους 3 χιλιοστών, λυγισμένο και περασμένο με λευκή λάκα. Το ύψος του είναι 23 εκατοστά και το πλάτος του κυμαίνεται από 50 εκατοστά, στο πιο πλατύ του σημείο, μέχρι 33 εκατοστά στο στενότερο. Χρησιμοποιεί λάμπα αλλογόνου(12 V Max 20W G4 –IP23).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.