Αρχική Σπίτι & Design Επεκτεινόμενο τραπέζι Calligaris Orbital από τον Pininfarina.

Επεκτεινόμενο τραπέζι Calligaris Orbital από τον Pininfarina.

by Andreas Rekopoulos
Calligaris Orbital Table by Pininfarina

Η υψηλή αισθητική συναντά την προηγμένη τεχνολογία στο επεκτεινόμενο τραπέζι Orbital που σχεδίασε ο γνωστός οίκος σχεδιασμού Pininfarina για την Ιταλική Calligaris.

Ο διάσημος Pininfarina, κυρίως γνωστός για τον σχεδιασμό εξωτικών αυτοκινήτων για την Ferrari, την Maserati, την Rolls-Royce  και πολλούς άλλους διάσημους κατασκευαστές δημιούργησε ένα τραπέζι που συνδυάζει, design, τεχνολογία και πρακτικότητα. Παράλληλα η τεχνική ομάδα της Calligaris επινόησε έναν έξυπνο μηχανισμό ανοίγματος, ο οποίος  εκτός από εντυπωσιακό σχεδιασμό διαθέτει και  προσεγμένη εργονομία. Το Orbital αλλάζει σχήμα και μέγεθος εντελώς αβίαστα, με μια μονοκόμματη ρευστή κυκλική κίνηση. Έτσι μπορεί να διαμορφωθεί από ένα τραπέζι μήκους  1,65 μέτρων κατάλληλο για να δειπνήσουν τέσσερα άτομα έως μια εντυπωσιακή τραπεζαρία 2,55 μέτρων που μπορεί να φιλοξενήσει ακόμη και 10 άτομα.

Η τάβλα από διάφανο γυαλί συνεισφέρει στο εντυπωσιακό οπτικό αποτέλεσμα και επιτρέπει να θαυμάσει κάποιος τον ιδιοφυή μηχανισμό ανοίγματος που αποτελεί από μόνος ένα κόσμημα σύγχρονης μηχανικής. Ο ιδιόμορφος μηχανισμός του Orbital αποτελείται από δύο καμπύλους βραχίονες οι οποίοι στηρίζουν δύο γυάλινα φύλλα προεκτάσεων. Οι γυάλινες προεκτάσεις  μεταφορικά είναι σε «τροχιά» γύρω από την κεντρική γυάλινη τάβλα, εξ ου και η ονομασία Orbital.

Όταν χρειαστεί να «ανοίξετε» το τραπέζι ο μηχανισμός με μια κίνηση εκτείνει τις πρόσθετες γυάλινες τάβλες προ τα έξω και παράλληλα της ανασηκώνει κάτω από την κεντρική γυάλινη τάβλα ώστε να έρθουν σε παράλληλη θέση μαζί της. Το άκρως φουτουριστικό design ολοκληρώνεται με την εξαιρετική κομψή μονοκόμματη βάση στήριξης η οποία είναι φτιαγμένη από σκληρή,  άκαμπτη πολυουρεθάνη. Η δραματική βάση προσφέρει υψηλή σταθερότητα  και δίνει στο Orbital μια μίνιμαλ γραμμή και ένα ξεχωριστό ύφος.

Το Orbital είναι ένα πολύ ιδιαίτερο επεκτεινόμενο τραπέζι που είναι πολύπλοκο στην όψη και ταυτόχρονα ιδιοφυώς απλό στην χρήση του. Χάρη στην «ρευστή» και εξαιρετικά κομψή του γραμμή σε συνδυασμό με τον εντυπωσιακό μηχανισμό ανοίγματος το επεκτεινόμενο τραπέζι Calligaris Orbital αποτελεί μια επιβλητική σχεδόν σκηνική  παρουσία στον χώρο και εύκολα θα κλέψει τις εντυπώσεις σε όποιο ρόλο και να τοποθετηθεί, είτε ως τραπεζαρία, είτε ως τραπέζι συνεδριάσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

1 ΣΧΟΛΙΟ

Καρλας Αντωνιος 26/04/2018 - 06:34

Μπορείτε να μου πείτε τιμή για το τραπέζι Calligaris Orbital

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.