Αρχική Τεχνολογία Empty Memory USB sticks από την Logical Art.

Empty Memory USB sticks από την Logical Art.

by Andreas Rekopoulos
Empty Memory USB Stick by Logical Art

Θα μπορούσε ένα USB stick να μετατραπεί σε ένα κόσμημα της ψηφιακής εποχής? Η Logical Art πάντως χαρακτηρίζει την συλλογή empty memory σαν κοσμήματα που λειτουργούν και ως USB sticks.

Ο σχεδιασμός έγινε από τους Hanhsi Chen και Yookyung Shin, οι οποίοι ιδρύσαν την Logical Art λίγο μετά την αποφοίτηση τους από το Royal College of Art. Η σειρά empty memory περιλαμβάνει δύο μοντέλα, το Structure και το transparent. Το concept βασίζεται στο ερώτημα “τι συμβαίνει όταν η τεχνολογία γίνεται αόρατη”. Έτσι και τα δύο σχέδια χαρακτηρίζονται από ένα “κενό στην δομή τους” που συμβολίζει τον άδειο χώρο που περιμένει να γεμίσει με άυλα δεδομένα. Παράλληλα η “κενή μορφή” των αντικειμένων δίνει  μεταφορικά υπόσταση στην αόρατη ψηφιακή πληροφορία.

Η κατασκευή είναι μεταλλική και το τελικό φινίρισμα γίνεται με το χέρι, επίσης υπάρχει δυνατότητα επίστρωσης με πολύτιμα μέταλλα. Οι επιλογές για το μοντέλο Structure είναι λευκό ή μαύρο ρόδιο, ενώ το μοντέλο Transparency προσφέρεται σε ροζ χρυσό, μαύρο ρόδιο και βουρτσισμένο ή γυαλισμένο ανοξείδωτο.

Η μνήμη flash που περιέχουν είναι της Samsung χωρητικότητας 4GB. Τα empty memory της Logical Art γεφυρώνουν το κενό μεταξύ των ψηφιακών αξεσουάρ και του κοσμήματος, ενώ είναι σίγουρα ανάμεσα στα πιο κομψά και ιδιαίτερα USB sticks που κυκλοφορούν στην αγορά. Ενδεικτικό εύρος τιμών 60-80€ ανάλογα με το μοντέλο και το εξωτερικό φινίρισμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.