Αρχική Σπίτι & Design Καθίσματα Emeco Hudson του Philippe Starck.

Καθίσματα Emeco Hudson του Philippe Starck.

by Andreas Rekopoulos
Emeco Hudson Chair by Philippe Starck

Είναι σίγουρα καλό να ενημερώνεται κάποιος για τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο του Design και να βλέπει ότι νέο και πρωτοποριακό κυκλοφορεί. Όμως το πλέον καθοριστικό στοιχείο για το επιτυχημένο Design είναι η αντοχή στον χρόνο. Τα καθίσματα Emeco Hudson αποτελούν σταθερή αξία τόσο σε ποιότητα όσο και σε εμφάνιση. Σχεδιάστηκαν το 2000 από τον θρύλο του σύγχρονου Design Philippe Starck, ο οποίος τα ονόμασε Hudson προς τιμήν του ξενοδοχείου Hudson στο Μανχάταν που ανήκει στον φίλο και συνεργάτη του, Ian Schrager.

Το σχέδιο των καθισμάτων Emeco Hudson είναι κλασσικό δείγμα της δουλειάς του Starck, καθώς είναι μονοκόμματα, απλά και διαχρονικά κομψά. Είναι φτιαγμένα από αλουμίνιο αεροπορικού τύπου το οποίο παρότι εξαιρετικά ελαφρύ, αλλά έχει υποστεί θερμική κατεργασία που το καθιστά 3 φορές πιο ανθεκτικό από το ατσάλι. Το αλουμίνιο τους είναι κατά 80% προϊόν ανακύκλωσης και φυσικά μπορεί να ανακυκλωθεί ξανά, ενώ το τελικό φινίρισμα γίνεται με το χέρι.

Με εκτιμώμενο ελάχιστο χρόνο ζωής 150+ χρόνια τα Emeco Hudson είναι πραγματικά καθίσματα που αγοράζει κάποιος μια φορά στην ζωή του και θα θαυμάζονται ως παραδείγματα βιομηχανικού Design για πολύ καιρό ακόμα.

Όταν ο Starck είχε ερωτηθεί τι πιστεύει για την αντοχή τους, απάντησε ότι πρόκειται για μια καρέκλα που δεν ανήκει ποτέ πραγματικά στον αγοραστή, απλά ο αγοραστής την χρησιμοποιεί για ένα διάστημα, έως ότου να έρθει η σειρά του επόμενου χρήστη.

Τα καθίσματα Emeco Hudson διατίθενται για πολλές διαφορετικές εφαρμογές, όπως κάθισμα γραφείου, κάθισμα τραπεζαρίας, σκαμπό για μπαρ, υπάρχει ακόμη και εκδοχή κουνιστής πολυθρόνας. Όλα τα μοντέλα Hudson έχουν επίσης επιλογή για υποβραχιόνια και προσφέρονται ως αξεσουάρ και ειδικά μαξιλάρια για όσους δεν αισθάνονται άνετα να κάθονται επάνω στο μέταλλο.

Όσων αφορά το χρώμα υπάρχουν τα δύο κλασσικά χρώματα του μετάλλου, σε σατέν ή γυαλιστερό φινίρισμα, ενώ προσφέρεται πλέον και η επιλογή βαφής των καθισμάτων σε ποικιλία ανεξίτηλων χρωματισμών. Οι τιμές τους ξεκινάνε από τα 600€ περίπου και μπορούν να φτάσουν τα 2000€ για τις πλήρως εξοπλισμένες καρέκλες εργασίας που έχουν και μηχανισμό υδραυλικής ανύψωσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.