Αρχική Τεχνολογία Έλκηθρο Stealth-X, για γρήγορες καταβάσεις.

Έλκηθρο Stealth-X, για γρήγορες καταβάσεις.

by Andreas Rekopoulos
Stealth-X Carbon Fiber Sledge

Το Stealth-X είναι ένα ξεχωριστό έλκηθρο χιονιού για αυτούς που πρέπει πάντα να έχουν το καλύτερο. Το Stealth-X κάνει την κλασσική ευχάριστη δραστηριότητα του ελκήθρου ένα extreme σπορ και σπρώχνει τις ταχύτητες και τις επιδόσεις στα άκρα.

Φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από carbon fiber και με το απίστευτα χαμηλό βάρος των μόλις 8,6 κιλών το έλκηθρο Stealth-X δεν είναι ένα απλό παιχνίδι, αλλά ένα μηχάνημα ταχύτητα και επιδόσεων. Εκτός όμως από το χαμηλό βάρος το Stealth-X έχει να επιδείξει και εξαιρετικά προσεγμένο σχεδιασμό και λειτουργικότητα. Έχει ρυθμιζόμενο κάθισμα ανάλογα με τα βάρος και το ύψος του αναβάτη, καθώς και ρυθμιζόμενο πέδιλο που αυξομειώνει το ύψος από το έδαφος. Παράλληλα όταν το κουβαλάτε διπλώνει και γίνεται ένα φουτουριστικό σακίδιο πλάτης για εύκολη μεταφορά και άψογο στυλ. Το Stealth-X είναι το απόλυτο έλκηθρο, όμως προσοχή, καθώς αναπτύσσει ταχύτητες της τάξεως των 65 χιλιομέτρων την ώρα, είναι ένα παιχνίδι μόνο για μεγάλα παιδιά.

Το έλκηθρο Stealth-X είναι προϊόν της βασισμένης στην Νέα Ζηλανδία Snolo. Ο Sean Boyd, ο ιδρυτής της Snolo  ξεκίνησε της εξέλιξη του Stealth-X από το 2007 και του πήρε 5 χρόνια να τελειοποιήσει την ιδέα και να βγάλει το έλκηθρο σε παραγωγή τον Δεκέμβριο του 2012.

Η βασική του ιδέα ήταν ότι παρότι του άρεσαν τα παιχνίδια στο χιόνι μετά από αλλεπάλληλα χτυπήματα συνειδητοποίησε ότι ποτέ δεν θα μπορούσε να πηγαίνει αρκετά γρήγορα με σκι ή snowboard χωρίς σοβαρό κίνδυνο τραυματισμού, έτσι αποφάσισε να φτιάξει το απόλυτο έλκηθρο, ένα όχημα που θα δίνει συγκινήσεις υψηλών ταχυτήτων, με μεγαλύτερη ασφάλεια από τα σκι και το snowboard.

Το Stealth-X απέχει από τα συνηθισμένα ξύλινα και πλαστικά έλκηθρα, όσο μια Ferrari από ένα συμβατικό αυτοκίνητο πόλης. Επίσης αντίθετα με τα τυποποιημένα έλκηθρα είναι κατάλληλο και για πατημένο χιόνι αλλά και για απάτητο.

Με κόστος $2,549 το Stealth-X σίγουρα δεν είναι φθηνό, όμως αν σκεφτεί κανείς το κόστος των αντίστοιχων πέδιλων σκι, το υλικό, και τον μοναδικό σχεδιασμό, ακούγεται απολύτως λογικό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.