Αρχική Σπίτι & Design Γλάστρες Elevation από τον Arik Levy για την Flora.

Γλάστρες Elevation από τον Arik Levy για την Flora.

by Andreas Rekopoulos
Flora Elevation Planter by Arik Levy

Η Γερμανική Flora εξειδικεύεται από το 1875 στην κατασκευή εργαλείων κηπουρικής και επίπλων για χρήση εξωτερικών χώρων. Τα προϊόντα της χαρακτηρίζονται από την χρήση προηγμένων τεχνικών λύσεων και διεξοδικών διαδικασιών πιστοποίησης ποιότητας.

Οι εικονιζόμενες γλάστρες ανήκουν στην σειρά προϊόντων Elevation σχεδιασμένη από τον ταλαντούχο Γάλλο σχεδιαστή Arik Levy. Το εξαγωνικό τους σχήμα έχει έντονα στοιχεία φουτουρισμού, ενώ προσφέρεται και μια σειρά από αξεσουάρ που επιτρέπουν εξατομίκευση τους στις ανάγκες του χρήστη.

Το ένθετο κυψελοειδές χωροδικτύωμα για παράδειγμα βοηθά στην στήριξη των αναρριχητικών φυτών, ενώ το ένθετο με τον στρόγγυλο καθρέφτη ενισχύει την παρουσία του φυτού στον χώρο δίνοντας μια πιο ισχυρή οπτική εικόνα πράσινου. Παράλληλα η στήριξη της γλάστρας σε πόδια διευκολύνει τον καθαρισμό του χώρου και δεν επιτρέπει να δημιουργηθούν λιμνάζοντα νερά κάτω από την γλάστρα.

Οι γλάστρες της Flora προσφέρονται σε τρία μεγέθη και τρία χρώματα.  Είναι φτιαγμένες από φύλλα αλουμινίου και βαμμένες χρησιμοποιώντας ηλεκτροστατική βαφή τύπου “powder coating”, η συγκεκριμένη βαφή  τηρεί τα standards των βαφών αυτοκίνητου και είναι πολύ πιο ανθεκτική από της συνηθισμένες υγρές βαφές που χρησιμοποιούνται στις συμβατικές μεταλλικές γλάστρες.

Οι βάσεις της γλάστρας είναι από  ατσάλι για μεγαλύτερη αντοχή και οι άκρες τους  έχουν  τελείωμα από μαλακό συνθετικό υλικό για την αποφυγή δημιουργίας σημαδιών στα πατώματα.

Μικρές λεπτομέρειες όπως αυτές κάνουν τα προϊόντα της Flora να ξεχωρίζουν, διότι όπως έχει αναφέρει και o γκουρού του σύγχρονου design, Charles Eames, ”οι λεπτομέρειες δεν είναι λεπτομέρειες, αυτές κάνουν το design”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.