Αρχική Διάφορα Διαγωνισμός Design, Electrolux Design Lab 2012

Διαγωνισμός Design, Electrolux Design Lab 2012

by Andreas Rekopoulos

O Διαγωνισμός Design Lab της Electrolux είναι ένας ετήσιος διαγωνισμός που, από το 2002, καλεί τους τελειόφοιτους και απόφοιτους σπουδαστές βιομηχανικού σχεδίου από όλο τον κόσμο να λάβουν μέρος και να κερδίσουν είτε χρηματικά έπαθλα, είτε εξάμηνη αμειβόμενη εξάσκηση στην διάσημη Σουηδική εταιρία.

Για τον φετινό διαγωνισμό Electrolux Design Lab 2012, οι υποψήφιοι καλούνται, αντλώντας έμπνευση από τους επαγγελματίες δημιουργούς (chefs, αρχιτέκτονες, interior designers, hotel designers) να σχεδιάσουν οικιακές συσκευές που θα προσφέρουν μεγαλύτερη εμπειρία αισθήσεων. Συσκευές που σε παρακινούν να τις αγγίξεις, να τις κοιτάξεις, να τις ακούσεις είτε λόγω της προηγμένης τεχνολογίας τους είτε λόγω των υλικών που χρησιμοποιούνται.

Επιπλέον, οι υποψηφιότητες οφείλουν να λάβουν υπόψη τους την κληρονομιά της Electrolux και να αντανακλούν τις αξίες του Σκανδιναβικού design, με το να είναι φιλικές προς το περιβάλλον, να  προσφέρουν πρωτότυπο design, ευκολία στη χρήση και καλαισθησία. “Τι θα συνέβαινε εάν ενσωματώναμε και τις υπόλοιπες αισθήσεις μας, ακοή, αφή κλπ στο σχεδιασμό, πέρα από το οπτικό κομμάτι?”, διερωτάται ο Henrik Otto, ο Head του τμήματος Global Design της Electrolux. Οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να δώσουν την απάντηση. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους κανονισμούς και τα έπαθλα του διαγωνισμού παρακάτω.

Οκτώ φιναλίστ θα κληθούν να συμμετάσχουν στον τελικό σε Ευρωπαϊκή πόλη που θα ανακοινωθεί και να παρουσιάσουν τις συμμετοχές τους ενώπιον μιας κριτικής επιτροπής έμπειρων σχεδιαστών. Η επιτροπή θα εξετάσει τις συμμετοχές με βάση την πρωτοτυπία του σχεδιασμού, την καινοτομία και την αντίληψη του καταναλωτή προκειμένου να απονείμει το πρώτο βραβείο που θα είναι  εξάμηνη αμειβόμενη εξάσκηση σε κάποιο κέντρο παγκόσμιου σχεδιασμού της Electrolux και  5.000 Ευρώ. Επίσης, θα απονεμηθούν ένα δεύτερο και ένα τρίτο έπαθλο, ύψους 3.000 Ευρώ και 2.000 Ευρώ αντίστοιχα.

Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των συμμετοχών είναι η 1η Ιουνίου 2012, μέσω της ιστοσελίδας του Design Lab της Electrolux.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα σχέδια των φιναλίστ του προηγούμενου διαγωνισμού Electrolux Design Lab 2011. Σχέδια όπως η σκούπα-ρομπότ του Κορεάτη Gyu Ha Choi, η φορητή επαγωγική εστία του Φιλανδού Tommi Moilanen, το άκρως πρωτότυπο μπλέντερ της Νεοζηλανδής Roseanne de Bruin και πολλά ακόμη εμπνευσμένα concept που ίσως αποτελέσουν την δημιουργική σπίθα για τις οικιακές συσκευές του μέλλοντος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.