Αρχική Σπίτι & Design Πάγκος καθίσματος E-Turn με οργανικό Design από τον Brodie Neill για την Kundalini.

Πάγκος καθίσματος E-Turn με οργανικό Design από τον Brodie Neill για την Kundalini.

by Andreas Rekopoulos

Ο πάγκος καθίσματος E-Turn είναι σχέδιο του σχεδιαστή Brodie Neill για την εταιρία Ιταλική Kundalini, περισσότερο γνωστή για τα εντυπωσιακά της φωτιστικά.

Ο Neill έχει μια ιδιαίτερη τεχνοτροπία στον σχεδιασμό των αντικειμένων του που ξεχωρίζει. Τα σχέδια του χαρακτηρίζονται από οργανικό και τολμηρά φουτουριστικό Design, επίσης αρέσκεται να χρησιμοποιεί τεχνολογικά υλικά και καινοτόμες μεθόδους παραγωγής. Το E-Turn είναι φτιαγμένο εξ ολοκλήρου στο χέρι από λακαρισμένο fiberglass και ο σχεδιασμός του έχει γίνει χρησιμοποιώντας τα πιο εξελιγμένα προγράμματα 3-D modeling.

Η μορφή του πάγκου είναι στην ουσία μια γραμμή που απλώνεται στον χώρο και περιπλέκεται δημιουργώντας έτσι ένα κάθισμα. Το όνομα E-Turn προκύπτει από το “Eternity Turn” υπονοώντας μια “ατέρμονη στροφή” που παραπέμπει στο γνωστό μαθηματικά παράδοξο σχήμα της “Λωρίδας Moebius”. Συνολικά πρόκειται για ένα εντυπωσιακό και τολμηρό κομμάτι που έχει μια ιδιαίτερη δυναμική στον χώρο και είναι περισσότερο ένα μοντέρνο γλυπτό παρά ένα χρηστικό έπιπλο.

Το E-Turn είναι μια σπουδή στον τρισδιάστατο σχεδιασμό, την χρήση των υλικών και την εφαρμογή των μαθηματικών και του software στον σχεδιασμό επίπλων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.