Αρχική Τεχνολογία Ανεμιστήρες Air Multiplier από την Dyson.

Ανεμιστήρες Air Multiplier από την Dyson.

by Andreas Rekopoulos
Dyson Air Multiplier

Οι επαναστατικοί ανεμιστήρες Air Multiplier της εταιρίας Dyson παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά το 2009, όμως ακόμη παραμένουν οι πιο εξελιγμένοι ανεμιστήρες που κυκλοφορούν και μια ιδανική πρόταση για λίγη δροσιά το φετινό ζεστό καλοκαίρι.

Οι ανεμιστήρες Air Multiplier είναι η μεγαλύτερη καινοτομία που παρουσιάστηκε από την εμφάνιση του πρώτου ανεμιστήρα. Αντίθετα με τους κοινούς ανεμιστήρες οι Air Multiplier της Dyson δεν έχουν έλικα. Ο αέρας τραβιέται με μια φτερωτή μέσα από την βάση του ανεμιστήρα και ο δακτύλιος στο επάνω μέρος επιταχύνει τον αέρα ακόμη περισσότερο μέσω ενός μελετημένου αεροδυναμικού σχεδιασμού που εκμεταλλεύεται το φαινόμενο Venturi. Η ροή του αέρα επιταχύνεται έως και 15 φορές δημιουργώντας ένα ισχυρό ρεύμα.

Εκτός από το οπτικά εντυπωσιακό Design, που μοιάζει να ήρθε από το μέλλον, τα πλεονεκτήματα ενός τέτοιου σχεδιασμού είναι πολλά. Καταρχάς ο Air Multiplier διακρίνεται για την απουσία θορύβου, το ρεύμα του αέρα είναι συνεχόμενο και όχι διακεκομμένο όπως σε έναν συμβατικό ανεμιστήρα, ενώ είναι και απολύτως ασφαλής από ατυχήματα, καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα κάποιο παιδί να βάλει τα δάχτυλα του στην έλικα. Τέλος λόγω απουσίας έλικας και προστατευτικής γρίλιας ο καθαρισμός του ανεμιστήρα είναι ιδιαίτερα εύκολος.

Ο Air Multiplier προσφέρεται σε τρείς διαφορετικές εκδόσεις, μια για επιτραπέζια τοποθέτηση και δύο για επιδαπέδια τοποθέτηση, ο ένας εκ των οποίων έχει μορφή “πύργου” και ιδιαίτερα ευρύ φάσμα ροής αέρα. Εκτός της τεράστιας καινοτομίας που αποτελεί η έλλειψη έλικα, οι ανεμιστήρες της Dyson ασφαλώς περιλαμβάνουν και όλες τις ευκολίες που προσφέρουν οι καλύτεροι κλασσικοί ανεμιστήρες. Ευκολίες όπως ρύθμιση έντασης, αυτόματη περιστροφή και εύκολη αλλαγή της γωνίας που φυσάει ο αέρας.

Ο σχεδιασμός της Dyson πραγματικά φαντάζει ως ο ιδανικός για έναν ανεμιστήρα. Μοναδικό “μειονέκτημα” οι τιμές που τον τοποθετούν Air Multiplier στα επίπεδα κόστους ενός μικρού κλιματιστικού. Βέβαια ο Air Multiplier έχει πλεονεκτήματα ακόμη και σε σχέση με ένα κλιματιστικό. Πλεονεκτήματα όπως εύκολη τοποθέτηση, χαμηλή κατανάλωση ρεύματος και κανένα πρόβλημα για άτομα με ευαισθησίες στο αναπνευστικό τους σύστημα.

Ένα πραγματικά διαφορετικό και ανώτερο χρηστικά προϊόν από έναν γνήσιο σύγχρονο εφευρέτη, τον James Dyson.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.