Αρχική Τεχνολογία Ducati Diavel, Ιταλικό Design με κορυφαία τεχνολογία.

Ducati Diavel, Ιταλικό Design με κορυφαία τεχνολογία.

by Andreas Rekopoulos
Ducati Diavel

Η γνωστή Ιταλική εταιρία μοτοσυκλετών Ducati ανέκαθεν κατασκεύαζε μοτοσυκλέτες που γίνονται αντικείμενο πόθου και θαυμασμού όχι μόνο για τις επιδόσεις τους, αλλά και για το εξαιρετικό τους Design. Από την εποχή ακόμη της θρυλικής 916 του Masimo Tamburini, μια Ducati πάντα ξεχωρίζει στον δρόμο λόγω της ομορφιάς και του ταμπεραμέντου της.Το τελευταίο δημιούργημα των δαιμόνιων Ιταλών είναι η Ducati Diavel, η οποία διαθέτει εκτός από εξαιρετικό Design και μια σειρά τεχνολογικών καινοτομιών.

Η καρδιά της Diavel είναι ο γνωστός δικύλινδρος κινητήρας Testastretta 11° ο οποίος με 1200 κ.εκ. κυβισμό αποδίδει 162 άλογα και 13 κιλά ροπής. Ασφαλώς με 162 άλογα και την ροπή ενός μικρού αυτοκινήτου, οι επιδόσεις της είναι στην κορυφή της κατηγορίας. Η Diavel διαθέτει δύο οθόνες LCD, οι οποίες παρέχουν ότι, πληροφόρηση θα περίμενε να βρει κάποιος σε ένα πολυτελές αυτοκίνητο. Όπως εμβέλεια, κατανάλωση, αυτοδιάγνωση σφαλμάτων και επιλογές μεταξύ τριών προγραμμάτων οδήγησης, Sport, Touring και Urban.

Τα προγράμματα αυτά καθορίζουν την απόκριση του γκαζιού, το οποίο είναι Drive-By-Wire, ρυθμίζουν την πρόσφυση μέσω ενός από τα πιο εξελιγμένα Traction Control που έχουν εφαρμοστεί πότε σε μοτοσυκλέτα, ενώ το πρόγραμμα Urban μειώνει και την ιπποδύναμη σε 100 άλογα για καλύτερη οικονομία μέσα στην πόλη.

Οι τεχνολογικές καινοτομίες όμως συνεχίζονται με το “ηλεκτρονικό κλειδί” το οποίο απλά ενεργοποιεί την μοτοσυκλέτα μόλις πλησιάζετε, χωρίς να χρειαστεί καν να το βγάλετε από την τσέπη σας, καθώς και με πολλές προσεγμένες λεπτομέρειες, όπως ο αισθητήρας φωτός που καθορίζει αν ο φωτισμός των οθονών θα είναι λευκός ή μαύρος και αυξομειώνει την ένταση του ανάλογα με την ηλιοφάνεια.  Όλα δείχνουν ότι η Diavel ήρθε  για να θέσει νέα στάνταρντ σε όλα τα επίπεδα, καθώς συνδυάζει ψυχή και τεχνολογία με τρόπο μοναδικό.

Στον τομέα του εξωτερικού σχεδιασμού η Diavel, όπως άλλωστε και όλες οι Ducati είναι διαφορετική, όμορφη και προσεγμένη ακόμη και στις μικρότερες λεπτομέρειες. Τα ψυγεία αντίθετα με τις περισσότερες μοτοσυκλέτες δεν βρίσκονται μπροστά, αλλά στα πλαϊνά. Ο αέρας καθοδηγείται εκεί μέσω ειδικά σχεδιασμένων αεροδυναμικών οπών. Έτσι μειώνεται το μέγιστο φάρδος και βελτιώνεται η ψύξη καθώς χρησιμοποιούνται δύο ψυγεία αντί για ένα, παράλληλα ενισχύεται και το “μυώδες” σχήμα της μοτοσυκλέτας λόγο των φουσκωμένων πλαϊνών.

Μια άλλη καλοσχεδιασμένη λεπτομέρεια είναι η πρωτοποριακή βάση στήριξης της πινακίδας, η οποία χρησιμοποιεί την πινακίδα ως λασπωτήρα, μειώνοντας έτσι τον αριθμό των εξαρτημάτων και προσδίδοντας μια ακόμη πινελιά στυλ και χαρακτήρα.

Από όποια γωνία και να κοιτάξει κάποιος την Diavel είναι εμφανές ότι πρόκειται για ένα μηχάνημα που διαφέρει από τα συνηθισμένα τόσο σε εμφάνιση όσο και σε ουσία. Η Ducati έχοντας ήδη τοποθετηθεί στην συνείδηση του κοινού ως μια εταιρία που ξέρει να “στήνει” μοτοσικλέτες και έχει άψογη αίσθηση του στυλ, με την Diavel κάνει επίδειξη τεχνολογίας προσφέροντας όλα αυτά τα χαρακτηριστικά Gadget και ευκολίες που έχουμε συνηθίσει στα αυτοκίνητα. Όπως ο υπολογιστής ταξιδιού, το Ducati Traction Control και η προγραμματιζόμενη χαρτογράφηση του κινητήρα.

Και για όσους η “απλή” Diavel δεν είναι αρκετή υπάρχει και η έκδοση Diavel Carbon, η οποία κάνει εκτενή χρήση Carbon Fiber, ρίχνοντας έτσι το βάρος και αυξάνοντας την αίσθηση της αποκλειστικότητας. Βέβαια το κόστος απόκτησης ενός έργου τέχνης σε δύο τροχούς είναι και ανάλογο, καθώς η τιμή εκκίνησης ανέρχεται στα 18.900€ για την απλή έκδοση και 22.200€ για την έκδοση Carbon. Τέλος ο κατάλογος με τον έξτρα εξοπλισμό είναι αρκετά μεγάλος και περιλαμβάνει μεγάλη ποικιλία εξατμίσεων και ανεμοθωράκων, δορυφορική πλοήγηση με GPS και παρά πολλά εξαρτήματα από carbon fiber.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.