Αρχική Τεχνολογία Ducati 1199 Panigale, το απόλυτο Superbike.

Ducati 1199 Panigale, το απόλυτο Superbike.

by Andreas Rekopoulos

Η Ducati 1199 Panigale θα αποτελέσει την κορυφαία μοτοσυκλέτα στην γκάμα της διάσημης Ιταλικής εταιρίας για το 2012. Με 195hp ιπποδύναμη και 164kg βάρος η 1199 Panigale διεκδικεί με αξιώσεις τον τίτλο του γρηγορότερου Superbike ευρείας παραγωγής.

Το εξωτερικό Design της μοτοσυκλέτας είναι ακριβώς αυτό που περιμένει κανείς από την Ducati, κομψό, επιθετικό, εντυπωσιακό και με τον  δικό του μοναδικό χαρακτήρα. Επίσης όπως θα παρατηρήσουν οι πιο παλιοί φίλοι της εταιρίας ο σχεδιασμός της 1199 Panigale έχει παραπομπές στο σχήμα της θρυλικής Ducati 916. Εκτός όμως από την εντυπωσιακή εξωτερική εμφάνιση η νέα Ducati αποτελεί και ένα ορόσημο που σηματοδοτεί αλλαγή στην φιλοσοφία σχεδιασμού όλων των μελλοντικών μοντέλων της εταιρίας.

Η μεγαλύτερη ίσως αλλαγή είναι ότι η Ducati εγκατέλειψε το σήμα κατατεθέν πλαίσιο χωροδικτύωμα και εφαρμόζει μια νέα διάταξη με πλαίσιο τύπου monococque. Το νέο πλαίσιο εξελίχτηκε μέσα από τα αγωνιστικά μοντέλα GP10 και GP11 σε στενή συνεργασία με τον θρύλο του MotoGP Valentino Rossi. Η νέα Ducati θα κυκλοφορήσει αρχικά σε τρεις εκδόσεις, την 1199 Panigale, την 1199 Panigale S και την εντυπωσιακή τρίχρωμη 1199 Panigale Tricolore στα χρώματα της Ιταλικής σημαίας. Περισσότερες τεχνικές πληροφορίες στην συνέχεια του άρθρου.

Η καρδιά της 1199 Panigale είναι ο νέος κινητήρας Superquadro ένα δικύλινδρο μηχανικό σύνολο σε διάταξη V2 το οποίο παράγει 195 ίππους. Σε συνδυασμό με το εξαιρετικά χαμηλό βάρος την 164 κιλών η αναλογία κιλών/ίππων της νέας Ducati είναι η κορυφαία της κατηγορίας.

Το στοιχείο όμως που κάνει την 1199 Panigale να ξεχωρίζει είναι η εκτεταμένη χρήση ηλεκτρονικών βοηθημάτων και υψηλής τεχνολογίας. Η μοτοσυκλέτα διαθέτει πραγματικά αμέτρητα τεχνολογικά βοηθήματα, όπως: Έλεγχο γκαζιού drive-by-wire, φωτιστικά σώματα τύπου LED, ψηφιακό πίνακα οργάνων με οθόνη TFT, σύστημα τηλεμετρίας με GPS, ABS, DTC, σύστημα quickshift, EBC και ηλεκτρονικά ελεγχόμενες αναρτήσεις κατασκευασμένες από την Öhlins.

Όλα τα τεχνολογικά βοηθήματα ελέγχονται από ένα κεντρικό εγκέφαλο, ο οποίος επιτρέπει στον αναβάτη να επιλέξει διαφορετικά προγράμματα οδήγησης που η Ducati ονομάζει “Ducati Riding Modes”. Αλλάζοντας πρόγραμμα οδήγησης μεταβάλλονται τα πάντα, η απόκριση του κινητήρα, το στήσιμο των αναρτήσεων και η συμπεριφορά των φρένων. Η 1199 Panigale αποτελεί μια ματιά στο μέλλον των μοτοσυκλετών και δείχνει τον δρόμο όχι μόνο στα νούμερα επιδόσεων, αλλά και στα συστήματα ελέγχου που βοηθούν την χρήστη να εξερευνήσει με ασφάλεια τις δυνατότητες ενός τέτοιου μηχανήματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.