Αρχική Τεχνολογία DS3 Racing, στυλ και επιδόσεις από την Citroen.

DS3 Racing, στυλ και επιδόσεις από την Citroen.

by Andreas Rekopoulos
Citroen DS3 Racing

Το νέο μοντέλο της Citroen, το DS3 είναι λίγο πολύ γνωστό πλέον, ως η Γαλλική εκδοχή του Mini Cooper.

Η Citroen απαρνείται το ρετρό στυλ του Mini και αντιπαραθέτει φουτουριστική αισθητική με αιχμηρό design, προσπαθώντας έτσι να προσεγγίσει το αγοραστικό κοινό που προτιμά το τεχνολογικό lifestyle.

Παρότι ή βασική έκδοση του DS3 έχει αρκετό ενδιαφέρον, από άποψης design η ειδική περιορισμένη έκδοση DS3 Racing είναι αυτή που κλέβει την παράσταση. Οι πορτοκαλί πινελιές δένουν εξαιρετικά με το γκρίζο του αμαξώματος, ενώ οι επιμέρους λεπτομέρειες όπως τα φωτιστικά σώματα τύπου LED και οι περίεργες γραμματοσειρές στην οροφή και στα πλαϊνά, που θυμίζουν “διακριτικά μονάδος” από κάποιο πρωτότυπο στρατιωτικό όχημα, συμπληρώνουν την φουτουριστική αισθητική.

Εκεί όμως που το DS3 Racing πραγματικά διακρίνεται είναι στον τομέα του εσωτερικού. Με την πορτοκαλί ρίγα στο ταμπλό, τα γωνιώδη bucket καθίσματα και τις απλόχερες δόσεις ανθρακονημάτων, μοιάζει σαν να ξεπήδησε μέσα από κάποιο γιαπωνέζικο cartoon που διαδραματίζεται το έτος 2044.

Στον τομέα των επιδόσεων τον πρώτο λόγο έχει ο γνωστός κινητήρας 1600 κ.εκ που συναντάμε και στο Mini Cooper, καθώς είναι προϊόν συνεργασίας της BMW με την Peugeot-Citroen, ο οποίος για την περίσταση αποδίδει 200 ίππους και 28 χλμ. Ροπής. Ισχύς που εξασφαλίζει στο μικρό DS3 εκρηκτικές επιδόσεις. Παράλληλα η πολυετής εμπειρία της Citroen στα ράλι ταχύτητας, οι 18 ιντσών ζάντες ελαφρού κράματος και οι πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις εγγυώνται ότι το κράτημα στις στροφές θα είναι σίγουρα άψογο.

Το DS3 Racing υπολογίζεται ότι θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό 2000 αριθμημένων μονάδων. Η διάθεσή του θα ξεκινήσει το Σεπτέμβριο, με προς το παρόν άγνωστη τιμή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.