Αρχική Σπίτι & Design Καναπές Do-Lo-Rez του Ron Arad για την Moroso.

Καναπές Do-Lo-Rez του Ron Arad για την Moroso.

by Andreas Rekopoulos
Moroso Do-Lo-Rez

Το όνομα της Ιταλικής Moroso έχει γίνει συνώνυμο του υψηλού και προοδευτικού design εδώ και σχεδόν 60 χρόνια.

Ο εικονιζόμενος καναπές είναι το μοντέλο Do-Lo-Rez, σχεδιασμένο από τον διάσημο Ron Arad και κατασκευασμένο από αυτόνομα παραλληλόγραμμα κομμάτια πολυουρεθάνης καλυμμένα με ύφασμα. Επίσης είναι 100% modular, πράγμα που σημαίνει ότι ο πελάτης έχει την δυνατότητα να σχεδιάσει πρακτικά άπειρα σχήματα ανάλογα με το γούστο και τις ανάγκες του. Αισθητική, ευελιξία και η κατάλληλη δόση χρώματος  συνθέτουν ένα έπιπλο που ξεχωρίζει και θεωρείται κλασσικό κομμάτι μοντέρνου Design.

Τα κομμάτια που συνθέτουν τον Do-Lo-Rez είναι μεγέθους 21 Χ 21 εκατοστά σε εμβαδό και το ύψος τους μπορεί να είναι από 27,5 έως 83 εκατοστά, συνθέτοντας έτσι εάν θέλετε και ανισομεγέθεις επιφάνειες που παίζουν με την ασυμμετρία. Είναι διαθέσιμος σε 3 χρωματικούς συνδυασμούς και ενδεικτικά μια σύνθεση μήκους δύο μέτρων κοστίζει περίπου 17000€.

Με τα προϊόντα της να εκτίθενται στην πλειοψηφία των μουσείων μοντέρνας τέχνης παγκοσμίως και συνεργασίες με θρυλικούς σχεδιαστές όπως οι Ron Arad, Carlo Colombo, Enrico Franzolini, Marc Newson, Toshiyuki Kita και Patricia Urquiola, η Moroso δικαίως θεωρείται μια από της εταιρίες που έχουν σηματοδοτήσει το σύγχρονο design. Η ειδικότητα της Moroso είναι οι καναπέδες, οι πολυθρόνες και οι καρέκλες, παρότι κατασκευάζει και μια πληθώρα άλλων διακοσμητικών και επίπλων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.