Αρχική Σπίτι & Design Χαλί Do-Lo-Rez του Ron Arad για την Nani Marquina.

Χαλί Do-Lo-Rez του Ron Arad για την Nani Marquina.

by Andreas Rekopoulos

Σε προηγούμενο άρθρο είχαμε σχολιάσει τον καταπληκτικό καναπέ Do-Lo-Rez που σχεδίασε ο Ron Arad για την Ιταλική εταιρία Moroso. Προσφάτως παρουσιάστηκε και το χαλί Do-Lo-Rez, αυτή την φορά από την Ισπανική, βασισμένη στην Βαρκελώνη Nani Marquina.

Η ονομασία Do-Lo-Rez προκύπτει από την έκφραση “do low resolution” και όλο το concept του σχεδιασμού είναι βασισμένο στην έννοια του pixel, ενός βασικού δομικού συστατικού του ψηφιακού κόσμου. Τα Pixel που αποτελούν το χαλί παίζουν με την απόχρωση αλλά επίσης και με την υφή και το βάθος, δημιουργώντας ένα πολυδιάστατο σχέδιο που είναι μοντέρνο, ευχάριστο και διαφορετικό.

Τα χαλιά Do-Lo-Rez είναι χειροποίητα και φτιάχνονται από υψηλής ποιότητας μαλλί από την Νέα Ζηλανδία. Παράλληλα το ασύμμετρο σχήμα τους, επιτρέπει και σε πολλά χαλιά να “κουμπώσουν” μεταξύ τους και να συνδυαστούν σε ένα μεγαλύτερο σχέδιο. Εξαιρετικό Design από τον αειθαλή Ron Arad, το οποίο είναι σίγουρα το ιδανικό συμπλήρωμα για τον διάσημο καναπέ που φέρει το ίδιο όνομα.

Η Νani Marquina βγάζει το Do-Lo-Rez σε δύο διαφορετικά σχήματα με διάσταση 184 x 276 εκατοστά ή 207 x 253 εκατοστά, τα οποία μπορούν να ενωθούν μεταξύ τους. Επίσης προσφέρεται σε τρεις διαφορετικούς χρωματισμούς, ο καθένας εκ των οποίων διατίθεται σε δύο αποχρώσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.