Αρχική Σπίτι & Design Διακοσμητικά βάζα Murana του Fabio Novembre για την Venini.

Διακοσμητικά βάζα Murana του Fabio Novembre για την Venini.

by Andreas Rekopoulos
Murana Vase by Fabio Novembre for Venini

Φτιαγμένα από φυσητό γυαλί Μουράνο τα διακοσμητικά βάζα Murana της Venini ξεχωρίζουν για την υψηλή τους αισθητική αλλά και την άψογη κατασκευή.

Σχεδιάστηκαν από τον ανατρεπτικό Ιταλό σχεδιαστή Fabio Novembre και η μορφή τους είναι εμπνευσμένη από τις Βενετσιάνικες μάσκες. Τόσο ο σχεδιασμός όσο και η διαδικασία κατασκευής των Murana ακολουθούν πιστά την παράδοση της Βενετίας. Σύμφωνα με τον σχεδιαστή «Η μάσκα φιλτράρει την πραγματικότητα και επιτρέπει σε αυτούς που την φορούν να ενσαρκώσουν μια άλλη προσωπικότητα φορώντας την». Έτσι και τα Murana φιλτράρουν το φως μέσα από μια μάσκα-προσωπείο, αποδίδοντας φόρο τιμής στην παράδοση του Βενετσιάνικου καρναβαλιού.

Η κατασκευάστρια εταιρία, η Venini, είναι μια από τις εταιρίες που τιμούν την τοπική παράδοση του Μουράνο στην υψηλή υαλουργία, μέσα από άμμο, καμίνια και φωτιά οι τεχνίτες της Ιταλικής εταιρίας σμιλεύουν μοναδικά διάφανα δημιουργήματα που κουβαλάν μαζί τους λίγη από την μαγεία της Βενετίας. Τα διακοσμητικά βάζα Murana αποτελούν ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα της εντυπωσιακής συλλογής της Venini.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.